23/10/14

Οι Φιλελεύθεροι και το μαγαζάκι των αθέατων

Τι τους κοιτάς ρε Βλαδίμηρε και δεν τους δέρνεις;

Η ιστορία είναι μακρά και παλιά, αλλά θα την κάνω σύντομη.
Στις 25 Οκτωβρίου 2003, μετά από 4 χρόνια υπομονή , ο Βλαδίμηρος συνέλαβε Μωυσή Χαντρκόφσκι, έβαλε χέρι στη Γιούκος, και με απόφαση της δικαιοσύνης πάγωσε τις μετοχές του που είχαν περάσει σε διάφορες ελβετικές θυγατρικές.
Για αυτές τις μετοχές το Διαιτητικό Δικαστήριο Διαιτησίας της Χάγης επιδίκασε φέτος αποζημιώσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώην μετόχους.
Στις 29 Οκτωβρίου 2003, ο Βλαδιμίρ Πούτιν, απήλλαξε από τα καθήκοντα του τον επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης , Αλεξάντερ Βαλόσιν, που ήταν το τελευταίο απομεινάρι της εποχής Γιέλτσιν στο Κρεμλίνο, και συμβόλιζε τον συμβιβασμό του «παλιού» με το «καινούργιο».
Στη θέση του έβαλε τον Ντμίτρι Μεντβεντεφ που τον έφερε μαζί του από την Πετρούπολη και τον είχε βάλει βοηθό του Βαλόσιν.
Τότε, όταν το ρωσικό πετρέλαιο πέρασε από τα χέρια των ιουδαίων στα χέρια των ρώσων ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ είχε πει ότι το πάγωμα των μετοχών της Γιούκος δημιούσε σοβαρά ερωτήματα για το πόσο σέβεται η Ρωσία την ελεύθερη αγορά και ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ, είχε εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα είχε στην οικονομία της Ρωσίας, η απόφαση για «πάγωμα» των μετοχών.

Έτσι ξεκίνησε η νέα εποχή, με τον βασικό ιουδαίο της εποχής Γέλτσιν, τον Ανατόλι Τσουμπάις στην ρωσική ΔΕΗ, ενώ τα συμβόλαια εξαγωγής που είχε η Γιούκος δόθηκαν σταδιακά σε έναν άλλο ιουδαίο που είχε σπουδάσει στην αγία Πετρούπολη τον Γκενάντι Τιμτσένκο.

Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου 2011, όλος ο συνασπισμένος στο «Γιάμπλοκο» φιλελεύθερος συρφετός (Μπαρίς Νέμτσοφ, Γκάρι Κασπάροφ , Ίλια Γιασίν, Μιχαήλ Κασιάνοφ, κλπ) πήρε 3,43% και έμεινε εκτός Δούμας.( Ο Γκαιντάρ είχε πεθάνει το 2009).
Στις προεδρικές εκλογές του 2012 που ο Πούτιν πήρε το 63% Με καταμετρημένο πάνω από το 30% των ψηφοδελτίων, υπέρ του Πούτιν ψήφισε το 63,42%, ο υποψήφιος του συρφετού των αγορών ιουδαίος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Πρόχοροφ πήγε κάπως καλύτερα από το Γιάμπλοκο και πήρε 7,29%.

Όμως οι φιλελεύθεροι δεν βρίσκονται εκτός της εξουσίας. Βρίσκονται «εντός των Τειχών» και αποτελούν μέρος του συνασπισμού της Ενιαίας Ρωσίας. Για το λόγο αυτό η Ρωσία δέχτηκε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Χάγης κάνοντας έφεση, και επειδή οι φιλελεύθεροι πιστεύουν στην «ελεύθερη αγορά» συμμετέχουν στο παιχνίδι των εταιρειών αξιολόγησης.
Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε πως υποβαθμίζεται κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του δημόσιου χρέους της Ρωσίας, από Baa1 σε Baa2, λόγω των οικονομικών συνεπειών της κρίσης στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Η υποβάθμιση από την Moody's δεν θα επηρεάσει την ρωσική οικονομία, λένε οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι. Στην αξιολόγηση της η Moody's αναφέρει πως «οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει μια μελλοντική νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας σε «Ba» που σημαίνει ότι τα ρωσικά χρεόγραφα θα χαρακτηριστούν κερδοσκοπικά και θα φέρουν σημαντικό κίνδυνο.
Το δημόσιο χρέος της; Ρωσίας να αντιστοιχεί μόνο στο 11% του ΑΕΠ, και οι αγορές για να την δανείσουν ζητάνε 10% αλλά οι φιλελεύθεροι εξακολουθούν να πιστεύουν στους κανόνες του φιλελεύθερου καπιταλισμού.
Πρόσφατα η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Μόσχας και της αγίας Πετρούπολης, καθώς και της Rosneft, των Ρωσικών Σιδηρόδρομων και μια σειρά από ρωσικές τράπεζες όπως η Sberbank, η VTB, η Gazprombank και η Rosselkhozbank. Η Moody's δεν έκανε τίποτε παραπάνω από την Standard & Poor's και τη Fitch Group. Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση. «Παρά την οικονομική επιβράδυνση, η τράπεζα Sberbank έχει να επιδείξει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην λειτουργεία της.
Η εμπειρία από προηγούμενες κρίσεις έχει αποδείξει την αντοχή της Τράπεζας σε ένα περιβάλλον μακροοικονομικής αστάθειας», δήλωσε εκπρόσωπος της Sberbank.

Για αυτό λέω. Τι τους κοιτάς ρε Βλαδίμηρε και δεν τους δέρνεις; Όπως έκανε η Δύναμη ΑΛΦΑ κατά τη σύλληψη του Μωυσή!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Madoff wife says NON-Jews Are Responsible For Financial Meltdown not her Jewish Husband


https://trutube.tv/video/4176/Madoff-wife-says-NON-Jews-Are-Responsible-For-Financial-Meltdown-not-her-Jewish-Husband

Ανώνυμος είπε...

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-tromokratikh-energeia-apo-tous-parakratikous-tou-samara-eiche-prohghthe

quantum είπε...

Όλα τα λεφτά το σχόλιο σας κ Χατζάρα, το φιλελεύθερο μπλοκ είναι και το αμερικανοκρατουμενο κομματι που δηλητηριάζει τόσο τη κοινωνία όσο και τη πολιτική που θέλει να χαράξει ο Βλαδίμηρος.

Μαθαίνουμε Μακεδονικά! Εην γλώσσα του Λαντινόπουλου Ζέεφ

«Портокалово» (Πορτοκάλοβο» που    θα πει Πορτοκαλί.  Ο Αλέξανδρος που μιλούσε Μακεδονικά έλεγε πορτοκάλοβο 😂😂😂😂