28/10/14

Ο Δαβίδ-ογλού τα είπε όλα

Η Τουρκία θέλει εφόσον ηττηθούν οι ισλαμιστές μαχητές της Τζιχάντ ο έλεγχος της μεθοριακής πόλης Κομπανί να περάσει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και να μην μείνει στον έλεγχο των αυτονομιστών Κούρδων ή του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο AFP και πρόσθεσε ότι η Τουρκία ειναι έτοιμη να επιτρέψει στην υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία να χρησιμοποιεί τις βάσεις της, όπως το αεροδρόμιο αεροπορική του Ιντσιρλίκ για επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού κράτους μόνον εφόσον «έχουμε μια κοινή αντίληψη για μια νέα πλουραλιστική και δημοκρατική Συρία».
Σε συνέντευξη του στο BBC, έκανε έκκληση για μια «ολοκληρωμένη στρατηγική» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να εξοπλιστεί και να εκπαιδευτεί ο FSA για να διώξει τον Άσαντ από την εξουσία.
Παράλληλα ένας πρώην «καπετάνιος» του μετώπου αλ Νούσρα ο Αμπού αλ-Ταμπουκί «αποκάλυψε» ότι κάποιοι κληρικοί από τη Σαουδική Αραβία παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξασφάλιση των οικονομικών πόρων των μαχητών και μάλιστα κατονόμασε την τηλε-σείχη Αντνάν αλ-Aρουρ, ως έναν από τους κύριους χρηματοδότες της αλ-Νούσρα, και ότι τα χρήματα έφθαναν στη Συρία με «διάφορους ενδιάμεσους» . Ο Σείχης Αντνάν Μοχάμεντ αλ-Aρουρ που είναι σαλαφιστής κληρικός και κατάγεται από Χάμα της Συρίας εμφανίζεται τακτικά σε τηλεοπτικούς σταθμούς στη Σαουδική Αραβία, και έχει τακτική εκπομπή στο δορυφορικό κανάλι al-Safa, από όπου κατηγορούσε τους μουσουλμάνους που αγωνίζονται στο πλευρό της κυβέρνησης Ασαντ και ζητούσε μια ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 16η Ιουνίου στην Ιστορία

Η 16η Ιουνίου είναι η 167η ημέρα του δίσεκτου έτους 2024 . Απομένουν 198 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου.  363.  Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός...