20/10/14

Μήνυμα της Νέας Ρωσίας προς τους Εντός και Εκτός

Η Μόσχα κήρυξε την αρχή του τέλος της Νέας Τάξης.
Το μοντέλο του φιλελευθέρου Καπιταλισμού δεν είναι μονόδρομος και δεν είναι πια παγκόσμιο!

«Ο κόσμος ζει σε μια μεταβατική εποχή μεγάλων αλλαγών, και είναι πια προφανές ότι το μοντέλο της φιλελεύθερης καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν είναι το μοναδικό παγκόσμιο πρότυπο», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε διάλεξη του στη Μόσχα.
  «Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν ο καταλύτης των αλλαγών. Τώρα οι θεωρίες για την παγκόσμια επικράτηση του φιλελεύθερου-καπιταλιστικού μοντέλου το οποίο όλοι μας έπρεπε να ακολουθήσουμε κατέρρευσαν. Κάποιοι είχαν κηρύξει το τέλος της Ιστορίας , που δεν ήρθε. Είναι πια σαφές ότι η σύγχρονη φάση των διεθνών σχέσεων χαρακτηρίζεται από ανταγωνισμό, και όχι μόνο ότι αφορά στην οικονομία αλλά και στις αξίες και στα αναπτυξιακά πρότυπα».
Ο Λαβρόφ δεν είναι θεωρητικός αλλά διπλωμάτης, και τον επέλεξε ο Πούτιν για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα προς όλους εκτός και εντός της Ρωσίας.
Το μήνυμα ήταν προς τους «φιλελευθέρους» των «αγορών» που βρίσκονται και στο δικό του περιβάλλον.
Το τέλος της Ιστορίας με την παγκόσμια διακυβέρνηση δεν ήρθε και δεν θα έλθει. Αντίθετα, όπως είπε ο Λαβρόφ, είμαστε στη μετάβαση από το τέλος της Νέας Τάξης Πραγμάτων στη Νέα Εποχή. Τώρα υπάρχει το Νέο, που ανταγωνίζεται το παλιό και σε ότι αφορά τις Αξίες και σε ότι αφορά το μοντέλο ανάπτυξης.
Η "ελευθερία" των αφορολόγητων τραπεζιτών και των εμπόρων του χρήματος πλησιάζει στο τέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...