24/10/14

Οι Εκλογές της Κυριακής σε Βραζιλία και Ουκρανία

Την Κυριακή ψηφίζουν σε ότι απέμεινε από την Ουκρανία, σε συνθήκες ευρω-μαιντάν και ράδιο-λίμπερτι. Δηλαδή εκλογές made in Langley. Η ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ θα ψηφίσουν στις 2 Νοεμβρίου, σε δικές τους εκλογές που δεν τις «αναγνωρίζει» η ΕΕ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις των ΜΚΟ, (Democratic Initiatives Foundation κλπ), προβλέπουν ότι το νεοσύστατο Κόμμα της «προεδρικής πλειοψηφίας», το «Ποροσένκο Μπλόκ», θα πάρει περίπου από 24% ως  30% . Ο κερδισμένος από την κρίση θα είναι ο ομοφυλόφιλος και απατεών Oleh Lyashko και το Ριζοσπαστικό Κόμμα του, θα πάρουν από 9% μέχρι και 13% από το 1% που είχαν πριν την κρίση. Το «Μέτωπο του Λαού» του δοτού πρωθυπουργού και σαιεντολόγου Γιάσενιουκ στο οποίο μετέχει και ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ , θα πάρει 11% και από 7,5% μέχρι 10%, θα πάρει η τέως αρχηγός τους Γιούλια.(Τιμοσένκο). Το κίνημα «Αυτοβοήθεια» του δήμαρχου του Λβόβ θα πάρει 8%, ενώ το «Μπλόκ της αντιπολίτευσης» στο οποίο μετέχουν το «υπόλοιπου» του κόμματος των περιφερειών και το οποίο έχει και την αρωγή του Ολιγαρχικού Ρινάτ Αχμέτοφ Θα περάσει το 5% και θα είναι κοντά στο 6%. Εκεί κοντά θα είναι και το κόμμα του άλλου ιουδαίου Ολιγαρχικού Sergiy Tigipko το Ισχυρή Ουκρανία που θα μαζέψει 5,5%. Εκτός νυμφώνος θα μείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα στο οποίο δίνουν 4% και τα «εθνικιστικά» και «φιλοναζιστικά» κόμματα «Ελευθερία» (Σβόμποντα) και ο «δεξιός Τομέας» που τα υπολογίζουν στο 3% και 2% αντιστοίχως. Αφού τους έκαναν τη δουλειά τωρα τους πετάνε στα σκουπίδια.
  Συνδυασμούς κατεβάζουν 29 κόμματα. Οι 250 έδρες θα βγουν με την ενισχυμένη αναλογική, ενώ 250 βουλευτές εκλέγονται με πλειοψηφικό σε μονοεδρικές.

Στη Βραζιλία δύο ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, που δεν κουράζεται να λέει ότι δημιούργησε απασχόληση και ότι έβγαλε από τη φτώχεια 40 εκατ. ανθρώπους, και που υποστηρίζεται από το «αριστερό» Εργατικό Κόμμα , εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις ότι θα κερδίσει με 53-54% , τον «κεντροδεξιό μεταρρυθμιστή» Αέσιου Νέβες που υποστηρίζεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, και ο οποίος σαν κυβερνήτης της επαρχίας Μίνας Ζεράις μείωσε τους μισθούς στον Δημόσιο Τομέα κατά 45%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΑΡΑ,ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MULLER,ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ???

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...