29/10/14

ΣΥΡΙΑ: Ένας πόλεμος με πολλά μέτωπα

                Το μέτωπο στην Ghouta

Οι βασικές επιχειρήσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού, όπου ο στρατός έχει περικυκλώσει τiς δυνάμεις της αλ-Νούσρα και του FSA στην Ghouta, και στο Χαλέπι, όπου μετά την απόκρουση της αντεπίθεσης της ΙΚΙΛ στα υψώματα Handarat, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, συνέχισε την προσπάθεια περικύκλωσης των «τζιχαντιστών». Μάχες έγιναν στα χωριά ,Ain al-Bayda, al-Marja, Ard al-Malah, Kafar Kar, Hananou, και Salah Eddin. Καθώς και στην παλιά πόλη.

Η ΙΚΙΛ (Islamic State of Iraq and Syria-ISIS), επιτέθηκε στην Χόμς στο πεδίο εξόρυξης φυσικού αερίου στο Mount al-Shaer αλλά αποκρούστηκε από την πολιτοφυλακή και το στρατό. Οι απώλειες και από τις δύο πλευρές ήσαν μεγάλες. Η ISIS κατάφερε να περάσει ένα αυτοκίνητο βόμβα μέσα στη Χόμς που το πυροδότησαν στη συνοικία Al-Zahra και σκότωσαν τουλάχιστον 12 άτομα. Ένα άλλο αυτοκίνητο βόμβα το ανακάλυψε ο στρατός και το ανατίναξε μαζί με τον καμικάζι-οδηγό στην πόλη Deir Ezzor.

Στην Ιτλίμπ, στρατός και πολιτοφυλακή μετά την απόκρουση της επίθεση της ΙΚΙΛ κυνήγησαν τους υποχωρούντες «τζιχαντιστές» στο όρος al-Arbaeen.
Οι πολιτοφύλακες και τα φυλάκια του στρατού απέκρουσαν προσπάθειες διείσδυσης Των «ανταρτών» στην ύπαιθρο της Daraa, και στην πόλη της Quneitra.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΣΑΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΑΑΑΑ !




Μέτωπο και ... κωλο κατά των τουρκικών διεισδυσεων ζητά η Κύπρος



Εκκληση ,προσευχες με δακρυα να ιδρωσει ο ρετζεπ απο το πολυ ξυλο που ριχνει και παρακληση για οικτο απο τον πονο , στη διεθνή κοινότητα ωστε να αποδείξει το χιουμορ της για το Κυπριακό μπερντε της καρπαζιας, στρεφόμενη προς την Αγκυρα για να βαλει ποικιλια στην κλιμάκωση των γελοιοποιησεων των ελληνων απηύθυναν χθες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ γινόταν γνωστό ότι και τουρκικό υποβρύχιο γλενταει τη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του μετά την γιουναν παρειντ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Πάφον αναφέρθηκε στην ανάγκη εθνικής λιτανειας για την επίτευξη του στόχου της διαλύσης του Κυπριακού ειδικά στην παρούσα συγκυρία που η Τουρκία γλενταει τα κυριαρχικά οπισθια δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κανένας δεν επιθυμεί περισσότερο από εμάς τη διαλύση του Κυπριακού, είναι η δική μας πατρίδα που την γλεντουν, αλλά δεν είναι εφικτό να καρπαζωνεσαι υπό καθεστώς απειλών και εκφοβισμού, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα μέτρα που λαμβανει για φερετρα η Κύπρος έναντι της τουρκικής λιτανειας, τόνισε ότι η Λευκωσία αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα προσευχης και κλαψας, διπλωματικά, πολιτικά, νομικά, σεξουαλικα επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός ότι τα μέσα που διαθέτει η Κύπρος είναι για το τσιρκο μεντρανο, εάν αξιοποιηθούν ευρυπρωκτα μπορούν να φέρουν το ερεθιστικο αποτέλεσμα.

Στην Κύπρο χαζολογαει από χθες ο Ευ. Βενιζέλος

Ο Ευ. Βενιζέλος φθάνοντας χθες στην Κύπρον τόνισε ότι οι τριμερείς τροικες αναβαθμίζουν τη συνεργασία των τριών και του μακρυτερου του Ρετζεπ, σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη η τουρκική διεισδυση, με την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Μπανανιας.

Και ο Ευ. Βενιζέλος παρακαλεσε τη διεθνή κοινότητα να δώσει μία και καθαρή επιβραβευση, την οποία οφείλει να εφαρμοσει η Τουρκία.

Η τριμερής δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία, είναι μια ερωτικη συνεργασία που έχει ως στόχο την αυτογελοιοποιηση και την παρτουζοποιηση στην περιοχή. Αλλά όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε εμείς με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο, έτσι πρέπει και η Τουρκία να σκεφτει ότι υπάρχει και η οδός της συναινετικης καρπαζοποιησης διχως να εκτιθεται κανεις μας, της συνουσιας με φαντασια, του σεβασμού της διεθνούς διασκεδασης τόνισε ο κ.
Κλαψομουνης.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαθ Βερντι Αϊντα, σε μια προσπάθεια να κρατήσει ερωτικη τη διαδικασία, βρίσκεται στην Αγκυρα όπου είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αν και απίθανο να πείσει τους Τούρκους συνομιλητές του για ξεχαρμανιαση του γλεντιου ώστε να επαναληφθεί η διαδικασία των διαπραγματευσεων για τις καρπαζιες με στυλ διπλωματικο και λαθροβιωτικο.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...