ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

15/10/14

Άντε και στο ΚΙΣ

Έστειλαν ΕΝΦΙΑ για την Αρχαία Ολυμπία!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έστειλε για είσπραξη ΕΝΦΙΑ 4,5 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ,παρά το γεγονός ότι είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, για στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το κολυμβητήριο στην οδό Βασιλίσσης Όλγας καθώς και στην Ακαδημία της Αρχαίας Ολυμπίας.
Αυτό  όμως δεν σημαίνει ότι θα κληθεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα του το ΚΙΣ, που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και απαλλάσσεται, διότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διαπίστωσε «λάθος κατά τη συμπλήρωση του Ε9 από της Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή» διότι δεν είχε δηλωθεί πως πρόκειται για ακίνητα που ανήκουν σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Το «κρούσμα» της ΕΟΕ δεν είναι το μοναδικό. Έχει προηγηθεί η βεβαίωση, λόγω λαθών, ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού και διάφορους ιερούς ναούς.
Λάθος με το ΚΙΣ πάντως δεν έγινε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αληθεια γιατι κανεις απο αυτους που επιθυμουν το χωρισμο οπως λεν κρατους εκκλησιας δεν αναφερονται και στο χωρισμο ενος νομικου προσωπου μια θρησκειας σαν αυτη με το κρατος;

34η Ημέρα του πολέμου του 40. Η Κατάληψη του Πόγραδετς. Εκδηλώθηκε η δυσφορία για το ανακάτεμα του Στρατού από τον Παπάγο. Ο Μεταξάς ζήτησε από το Παπάγο ταχεία Νίκη. Αποφασίστηκε επίσκεψη του Παπάγου στο Μέτωπο.

  Στις 30 Νοεμβρίου 1940, μετά την κατάληψη της Κορυτσάς και του Πόγραδετς, ο Μουσολίνι συγκάλεσε εκτάκτως το Υπουργικό του Συμβούλιο , εξήγ...