14/10/14

Η Κόντρα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού πάει και στη Κατοχή

«Η διαδρομή και ο πλουτισμός της οικογένειας Αγγελόπουλου κατά τη διάρκεια της κατοχής είναι στοιχεία γνωστά σε όλους τους Έλληνες, σε αντίθεση φυσικά με την αψεγάδιαστη διαδρομή και την διαρκή κοινωνική προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε: " Επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε, ποτέ δεν συζητάς με έναν βλάκα, φανταστείτε με δύο). ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΕΛΟΣ με τους εθισμένους στην ήττα, στη συκοφαντία, στις ύβρεις, στη λασπολογία, στη βλακεία, στις ανακοινώσεις, στις δηλώσεις ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός".

ΥΓ. Όπως έγραψε το «Βήμα» η επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκινάει το 1924, όταν ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος άνοιξε το φαρμακείο του στην οδό Πειραιώς, στο οποίο εργάστηκαν τα τρία παιδιά του, ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Κώστας. Το 1951 ο Παύλος Γιαννακόπουλος ίδρυσε την εταιρεία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ. Που είχε τις αντιπροσωπείες των μεγάλων ξένων παραγωγών φαρμάκου Boots, Sigma, Tau, Alcon, Roussel. Το 1971 η ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ μετατρέπεται σε ΑΕ και μετονομάζεται σε ΒΙΑΝΕΞ. Το 1974 κατασκευάζεται το πρώτο εργοστάσιο στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας. Το 1981, την εποχή που οι ξένες φαρμακευτικές αποχώρησαν από την Ελλάδα, φοβούμενες την επέλαση του «σοσιαλισμού», ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποφασίζει να μείνει και να ρισκάρει. Δικαιώθηκε. Θεωρώντας πως οι όροι και οι πολιτικές του ΠαΣοΚ δεν θα ήταν τόσο απαγορευτικοί όσο λεγόταν, αγόρασε φθηνά εργοστάσια των πολυεθνικών και γιγαντώθηκε στην πορεία. Τα επόμενα χρόνια επεκτείνεται και αγοράζει άλλα δύο εργοστάσια, της Winthrop-Sterling (1983) και της Upjohn (1985). Αυτή είναι η γνωστή ιστορία της οικογένειας. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι η αυτοκρατορία δεν θεμελιώθηκε μόνο στο εμπόριο φαρμάκων. Ούτε το φαρμακείο που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους ήταν κερδοφόρο. Η οικονομική τους κατάσταση, όπως έχει εμπιστευτεί ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε γνωστό δημοσιογράφο, βελτιώθηκε από το εμπόριο μπανάνας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OTAN H ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ...



Τόλμη και γοητεία για μια πραγματικά νέα διακυβέρνηση

Κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να ξαφνιάσει τους πολλούς ευχάριστα και μετά την αναπάντεχη για τις θριαμβικές διαστάσεις της εκλογική νίκη του:

1. Με το επιμελώς σχεδιασμένο κυβερνητικό σχήμα (ο αρχιτέκτων Χ. Παμπούκης είναι περίεργο, πάντως, που δεν απέφυγε κάποιες σημαδιακές κακοτεχνίες). Εντυπωσιακά ανανεωμένο, για ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, με 35χρονη ιστορία και εικοσάχρονη κυβερνητική εμπειρία, τολμηρό και, κατά τεκμήριον, λειτουργικό, απαρτίζεται στην πλειοψηφία του (δύο τρίτα) από «ανθρώπους του προέδρου», δοκιμασμένους, έμπιστους και χωρίς ιδιαίτερη σχέση με τον κομματικό μηχανισμό.

2. Με την προσεγμένη και εύστοχα επικεντρωμένη στα καίρια προβλήματα του τόπου ομιλία του πρωθυπουργού στην πρεμιέρα του υπουργικού συμβουλίου. Η πιο ουσιαστική παραίνεση: «Είστε υπουργοί της αλλαγής, που θα ενώσει τους Ελληνες· δεν ερχόμαστε για να αντικαταστήσουμε το γαλάζιο κράτος με ένα πράσινο ομοίωμά του...». Και

3. Με τη μεγάλη έκπληξη να μιλάει εμπνευσμένα στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Συνήγορος του Πολίτη, καθηγητής Γ. Καμίνης, για τη χαώδη κατάσταση σε μια δημόσια διοίκηση «ευνουχισμένη, φοβισμένη και ευθυνόφοβη», αλλά και μήτρα, εν πολλοίς, της διαφθοράς.

«Κυβέρνηση της προσμονής» τη χαρακτήρισε σε μια κουβέντα μας ο με εύσημα παλαίμαχος της πολιτικής Σάκης Πεπονής. Θα συμφωνήσουν, υποθέτω, μαζί του και όσοι, ευλόγως, παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας τα δείγματα γραφής σε εφαρμοσμένες πολιτικές και όχι σε συνθηματολογικές διακηρύξεις. Και μόνον το ΚΚΕ, που απεχθάνεται την πρωτοτυπία, φαλτσάρει σταθερά ότι με τη νέα κυβέρνηση (όπως, βεβαίως, και με την πρώην και την... επόμενη) «χαμογελούν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες».

Δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ να τον βλέπουν πρωθυπουργό οι σπουδαιοφανείς «αναλυτές» των καναλιών για να αρχίσουν να φιλοτεχνούν το προφίλ του. Να θυμηθούν και να θυμίσουν, δηλαδή, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ευγενής, προσηνής και χαμηλών τόνων, υπήρξε σε όλη του την πολιτική διαδρομή αντισυμβατικός και αντικομφορμιστής. Οτι ο ριζοσπαστικός προβληματισμός του θεωρήθηκε αιρετικός, όταν οι θέσεις του σε αιχμηρά κοινωνικά θέματα (ναρκωτικά, ομοφυλοφιλία κ.ά.) συγκρούονταν με τις κατεστημένες αντιλήψεις. Οτι όσο άνετα νιώθει μέσα στον κόσμο τόσο τον πνίγει ο κληροδοτημένος και στο ΠΑΣΟΚ από την παραδοσιακή Αριστερά εγγενής αυταρχισμός του κομματικού μηχανισμού.

και ο μόνος, που ο εφιάλτης της κλιματικής αλλαγής τον βρήκε έτοιμο να ενστερνιστεί το πρόταγμα της «πράσινης ανάπτυξης».

Αυτό το τελευταίο, ακριβώς, προκάλεσε και τη μεγαλύτερη έκπληξη στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, την οποία με μια φευγαλέα ματιά τη χαρακτηρίζει η τόλμη και γοητεία, αφού κυριαρχούν τα νέα πρόσωπα, περισσεύουν τα πτυχία και τα διδακτορικά στα υπουργεία και η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών είναι αυταπόδεικτη.


Πιάστηκαν αδιάβαστοι οι ξερόλες των ΜΜΕ: Ποια είναι επιτέλους η Τίνα Μπιρμπίλη; Από πού μας ξεφύτρωσε αυτή η χαριτωμένη γυναίκα με το ανάλαφρο βήμα και τα φωτεινά μάτια, που οδεύει προς το προεδρικό μέγαρο, χωρίς σινιέ ταγέρ, για να ορκιστεί υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής -να επωμιστεί, δηλαδή, ένα από τα βαρύτερα φορτία του κυβερνητικού έργου;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα πρόσωπα των Δ.Γιαννακόπουλου, Λ.Κανέλλη, Α.Γεωργιάδη κ.α. είναι μονίμως ιδρωμένα και μέ όψη απλυσιάς μετά τον ύπνο;
Τί κοινό έχουν πέρα από τα βαζελιακά;

Ανώνυμος είπε...

" επιχειρηματίες με καθαρά χέρια " χαχαχαχαχαχαχαχαχα.....
καλαααα πετυχημένο !!!!! το άλλο με το Τοτό το ξέρεις ??

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΑΙΩΝ... Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ;