4/2/19

Το τέλος ενός φιλάνθρωπου Τραπεζίτη

4 Φεβρουαρίου 1738. Στην Στουτγάρδη ,μέγα πλήθος θεατών παρακολούθησε την εκτέλεση με απαγχονισμό του Εβραίου χρηματοοικονομικού σύμβουλου του Δούκα της Βυρτεμβέργης, Καρλ Αλεξάντερ, Γιόζεφ Μπεν Ισσάχαρ Οπενχάιμερ. 
Προς παραδειγματισμό ο σκελετός του Οπενχάιμερ αφέθηκε να κρέμεται σε σιδερένιο κλουβί για έξι χρόνια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προφανώς ο τραπεζίτης κάτι δεν έκανε καλά και αυτό ήταν ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους για το τί πρόκειται να πάθουν αν δεν κάνουν σωστά αυτό που τους λένε.

ωστόσο στην σημερινή μπανανία του 93% ανθελληνικό τόξο, κάθε μορφής καθίκι είτε τραπεζίτης είτε πρόεδρος δημοκρατίας είτε οτιδήποτε, χαίρει απόλυτου σεβασμού και γιαυτό το τόξο θα ξαναπάρει 93%, εσύ μετά κάνε όνειρα Σπύρο για κρεμασμένους τραπεζίτες.

Ανώνυμος είπε...


Η ζωή του αποτυπώνεται στην γερμανική ταινία του 1940 "Jud Süß". Μετά την καταδίκη του, του προτάθηκε δυό φορές να μεταστραφεί στον χριστιανισμό, αλλά ως γνήσιος χαχάμης αρνήθηκε. Μάλιστα, λέγεται ότι λίγο πρίν τη θανάτωσή του πρόφερε το στίχο από το Shema Yisrael(Sh'ma Yisrael Adonai Eloheinu Adonai Ecḥad = Ἄκουε, Ἰσραήλ· Κύριος ὁ Θεὸς ἡμῶν Κύριος εἷς ἐστι)

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...