8/1/20

22 πύραυλοι του Ιράν έπληξαν αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.Για 80 νεκρούς μετεδωσαν τα δυτικά πρακτορεία

Το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε ότι 17 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Άιν αλ Άσαντ, που βρίσκεται στο δυτικό Ιράκ και πέντε πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον του αρχηγείου του διεθνούς συνασπισμού, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν Ερμπίλ. Δυο από τους πυραύλους που στόχευαν την Άιν αλ Άσαντ δεν εξερράγησαν.
Το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης τόνισε ότι η αντιπυραυλική άμυνα των αμερικανών δεν αναχαίτισε κανένα από τους πυραύλους και ότι υπάρχουν αρχικές αναφορές για πολλά θύματα. 
Το ρώυτερς μετέδωσε ότι υπάρχουν 80 νεκροί. Το ΤΑΣΣ μετέδωσε ότι στην Άιν αλ Άσαντ καταστράφηκαν πολλά αεροσκάφη.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «το Ιράκ βομβαρδίστηκε το πρωί της 8ης Ιανουαρίου 2020 μεταξύ 01:45 και 2:45». 
Η ώρα έναρξης της πυραυλικής επίθεσης ήταν η ώρα της δολοφονίας τους στρατηγού Σουλεϊμανί. 
Λίγο μετά το χτύπημα , το Ιράν προέτρεψε τις αμερικανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν γρήγορα την περιοχή και συμβούλευσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τους περιμένει μια πιο συντριπτική και αποφασιστική απάντηση.
 Ο αρχηγός της ισλαμικής επανάστασης, Αλί Χαμένεϊ, ανέφερε στην Ιρανική εθνική τηλεόραση ότι τα πρωινά αντίποινα του Ιράν κατά της δολοφονίας από τις ΗΠΑ του στρατηγού Κεσίμ Σουλειμανί ήταν απλά «ένα χαστούκι». 
«Τους δώσαμε ένα χαστούκι , αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η στρατιωτική παρουσία της Αμερικής στην περιοχή θα πρέπει να τερματιστεί», δήλωσε ο Χαμενεί Που τόνισε ότι το Ιράν είναι αρκετά εξοπλισμένο απέναντι στις παγκόσμιες δυνάμεις εκφοβισμού. 
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ιράν στρατηγός Μοχάμεντ Μπακέερι είπε: «Έφτασε ο χρόνος για την διαβολική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις του τρομοκρατικού στρατού τους όσο το δυνατόν συντομότερα από την περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 18η Μαΐου στην Ιστορία

Η 18η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 227 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου . 872.  Ο Λουδοβίκος Β' ο Νεότερος σ...