4/4/15

7η Τέχνη- Ο θείος Κρούγκερ (διάρκεια 133΄)

Σαν σήμερα,(4 Απριλίου), 
έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο το 1941, το αριστούργημα του Χανς Στάινχοφ
«Ohm Krüger» που τιμήθηκε με το Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας το 1941 για την καλύτερη διεθνή παραγωγή και με το βραβείο
«Film der Nation».
Η ταινία αναφερόταν, μέσα από τη βιογραφία του Πώλ Κρούγκερ, στον αγώνα των Μπόερς ,στα συμφέροντα της «μεταλλαγμένης φυλής» που έχει εγκατασταθεί στην Αγγλία,που ήθελε να εκμεταλλευτεί τον χρυσό και τα διαμάντια της Ν. Αφρικής, και στον ξεχωριστό ρόλο του Σέσιλ του Ρόδιου, (Cecil Rhodes) που τον υποδυόταν ο ηθοποιός Ferdinand Marian.
Ένα από τα καλύτερα δείγματα του στρατευμένου κινηματογράφου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

σε ποια αλλη χωρα θα κυκλοφορουσαν ελευθερα σε ξενη χωρα για χρονια και θα παρεμεναν διχως απελαση τετοια ατομα ;

Ποτε η ελλας θα αναστειλλει επ' αοριστον την εφαρμογη της καταχρηστικης και καταστροφικης κοινοτικης ντιρεκτιβας για το ασυλο;



Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πακιστανός, σεσημασμένος για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και εκβίασης, φέρεται ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει τις Αρχές, εκδίδοντας παράνομα και ελληνική ταυτότητα

Εκτός από τον 29χρονο Πακιστανό στην υπόθεση, την οποία αποκάλυψαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, εμπλέκονται και τέσσερις τσιγγάνοι, από τους οποίους ένα ανδρόγυνο. Σε βάρος όλων των παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2013, ο 29χρονος, συνοδευόμενος από 45χρονο άντρα και την 43χρονη σύζυγό του οι οποίοι προσποιούνταν τους βιολογικούς γονείς του αλλοδαπού, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου, όπου, ισχυριζόμενος ότι γεννήθηκε στη Βέροια το 1988, πέτυχε την έκδοση απόφασης, την οποία προσκόμισε στο ληξιαρχείο της Βέροιας, λαμβάνοντας σχετική ληξιαρχική πράξη γέννησης. Μάλιστα, στο ληξιαρχείο εμφανίστηκαν ως μάρτυρες κι ένας 29χρονος και μία 28χρονη, που φέρονται επίσης ως τσιγγάνοι.

Πώς αποκαλύφθηκε το μεγάλο ψέμα

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν, τον περασμένο Ιανουάριο, ο 29χρονος Πακιστανός απευθύνθηκε στο τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, όπου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επιχείρησε να εκδώσει αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, πλην όμως κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών που αποκάλυψαν την πραγματική του ταυτότητα. Όπως προέκυψε, το 2008, ο αλλοδαπός είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής, ενώ τρία χρόνια αργότερα, όταν ζούσε στην Κάλυμνο, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.

Ο ίδιος, όπως διαπιστώθηκε, επιπλέον, διαθέτει βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, για την οποία οι ανακριτικές αρχές της Κω του επέβαλαν περιοριστικούς όρους, ενώ πριν από τρία χρόνια συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για εκβίαση και κλοπή!

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για την εμπλοκή τυχόν κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Εξαρθρώθηκε συμμορία λαθρομεταναστών που επί 9 χρόνια σκορπούσε αίμα και τρόμο με «διευθυντήριο» στη φυλακή



Αδίστακτη συμμορία αλλοδαπών κακοποιών, που εμπλέκεται σε διπλή δολοφονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, ληστείες με καλάσνικοφ και διαρρήξεις με τη μέθοδο του «ριφιφί»,

Υστερα από συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, στα Πετράλωνα και στο Κερατσίνι συνελήφθησαν 10 μέλη της σπείρας, υπήκοοι Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν, ενώ διακριβώθηκε ότι η οργάνωση είχε «διευθυντήριο» οκτώ ατόμων που συντόνιζαν τις δράσεις μέσα από τις φυλακές όπου βρίσκονταν έγκλειστοι. Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμα 14 μέλη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας δεν είχαν διστάσει να δολοφονήσουν εν ψυχρώ συνεργάτες τους. Στις 28 Ιουλίου του 2009 είχαν βρεθεί τα πτώματα ενός 30χρονου Σύρου και μίας 24χρονης Μαροκινής σε διαμέρισμα στον Πειραιά. Ο άνδρας ήταν μέλος της σπείρας και είχε έρθει σε ρήξη με τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης για το μερίδιο που διεκδικούσε από τις παράνομες δραστηριότητές τους. Τελικά οι «αρχηγοί» διέταξαν και τον έβγαλαν από τη μέση, όπως και την 24χρονη σύντροφό του, η οποία δεν είχε ουδεμία σχέση.

Εκτός από τις ένοπλες ληστείες και δολοφονίες, η άγρια συμμορία είχε διαπράξει και δεκάδες διαρρήξεις και μάλιστα με τη μέθοδο του ριφιφί. Είχαν ταράξει καταστήματα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών, όπου ανοίγοντας τρύπες σε κλιμακοστάσιο και τοίχους άδειαζαν τα ράφια και έφευγαν με κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και tablets, μεγάλης αξίας.

Σχεδιασμός
Για την επίτευξη του σκοπού τους προμηθεύονταν τα κατάλληλα μέσα (όπλα, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα διαφυγής, οχήματα μεταφοράς κ.ά.). Πριν μπουκάρουν στα μαγαζιά - στόχους, προέβαιναν σε μεθοδική κατόπτευση και κάθε φορά χτυπούσαν με διαφορετική σύνθεση, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία ή να πυροβολήσουν αν έρχονταν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες. Τουλάχιστον 19 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων έχουν εξακριβωθεί, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΥΔΕΖΙ εκτιμούν ότι είναι πολύ περισσότερες οι περιπτώσεις. Συνολικά εκτιμάται ότι στα περίπου 9 χρόνια δράσης έχουν βάλει στις τσέπες τους πάνω από 2.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, η διεθνική εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στη διακίνηση-μεταφορά όπλων και ναρκωτικών, ακόμη και αλλοδαπων.

Συγκεκριμένα, αφού προμηθεύονταν κλεμμένα αυτοκίνητα, πήγαιναν στα σύνορα της χώρας, στον Εβρο, όπου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους συνεργούς τους που βρίσκονταν στην Τουρκία και προωθούσαν τους μετανάστες μέσω δύσβατων μονοπατιών. Επειτα, έχοντας όχημα - προπομπό για να αποφεύγουν μπλόκα της Αστυνομίας, έφερναν τους μετανάστες σε καταστήματα - φασόν, αποθήκες και σπίτια, όπου τους κατακρατούσαν παράνομα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους χτυπούσαν βίαια για να τηλεφωνήσουν σε συγγενείς τους προκειμένου να τους στείλουν χρήματα.

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο εισήγαγαν ναρκωτικά και όπλα προερχόμενα από την Τουρκία, χρησιμοποιώντας σκάφος και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε υπόγειο πάρκινγκ συγκροτήματος με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο κέντρο της Ρόδου. Από εκεί τα παραλάμβαναν, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα με ειδικές κρύπτες και με πλοίο της γραμμής τα μετέφεραν στην Αθήνα για την περαιτέρω διακίνησή τους.