8/4/15

8 Απριλίου 1941.

Σφοδρές μάχες στα Οχυρά. Ο Υποστράτηγος Χρήστος Καράσσος αντικαθιστά στην διοίκηση του Τμήματος Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΣΚΜ) τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Κωτούλα. 
 Το ΤΣΚΜ συγκροτούν οι ΧΙΙ και XX Μεραρχίες, ο Χ Συνοριακός Τομέας (Έφ. Συν/ρχης Αριστοτέλης Σέργος) και το 20ό Σύνταγμα Ορειβατικού Πυροβολικού (Αντ/ρχης Χρίστ. Δεληβογιατζής). Η XII Μεραρχία Πεζικού, (Συν/ρχης Γεώργιος Καραμπάτος) αποτελείται από: Το 82ο Σύνταγμα Πεζικού (Αντ/ρχης Βασίλειος Δημητρακαρέας), το 84ο Σύνταγμα Πεζικού (Έφ. Αντ/ρχης Γεώργιος Ρογκόπουλος), το 86ο Σύνταγμα Πεζικού (Αντ/ρχης Θεόδωρος Γεωργανόπουλος), το 87ο Σύνταγμα Πεζικού (Αντ/ρχης Γεώργιος Ρήγος) και η 20ή Μεραρχία Πεζικού (Συν/ρχης Μιλτιάδης Παπακωνσταντίνου), από το 35ο Σύνταγμα Πεζικού (Έφ. Συν/ρχης Εμμανουήλ Μαρινάκης), το 80ό Σύνταγμα Πεζικού (Αντ/ρχης Βασίλειος Ματζουράνης), και το Σύνταγμα Δωδεκανησίων (Έφ. Αντ/ρχης Ιωάννης Νικολάου). Δίπλα τους η 6η Αυστραλιανή Μεραρχία δυνάμεως 16.000 ανδρών, η 2η της Νέας Ζηλανδίας και η βρετανική 1η Τεθωρακισμένη.
 Τη διοίκηση ειχε ο Γουέιβελ από την Τσαρίτσανη.
Στη Γιουγκοσλαβία στασιάζει το 108ο σύνταγμα πεζικού στο Μπίελοβαρ. Οι Κροάτες συλλαμν]βάνου και εκτελούν τους Σέρβους αξιωματικούς και προσχωρούν στους αντάρτες «Ούστάσι». Στασιάζουν ακόμα το 40ο και 42ο Συντάγματα Πεζικού.
Οι Γερμανοί μπαίνουν στο Νις και προχωρούν μέχρι το Αλέξινατς.
Οι Γιουγκοσλάβοι υποχωρούν και αφήνουν ακάλυπτα τα πλευρά του Τμήματος Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονίας. Στο μέτωπο της Αλβανίας επιχειρήθηκε μια σύντομη επίθεση προς την κατεύθυνση της Σκόδρας, αλλά η δυσμενής κατάσταση στα άλλα μέτωπα ανάγκασε τους Γιουγκοσλάβους σε υποχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...