27/4/15

Back to the USSR

Σε τροχιά αποδέσμευσης από τις αμερικανικές αξίες η Μόσχα

Ο επικεφαλής των Ανακριτικών Υπηρεσιών της Ρωσικής δικαιοσύνης Αλεξάντερ Μπαστρούκιν που υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο Πούτιν, ζήτησε σήμερα την τροποποίηση του άρθρου 15 του Ρωσικού Συντάγματος ώστε να καταργηθεί η πρόβλεψη για προβάδισμα του διεθνούς δικαίου έναντι της εθνικής νομοθεσίας.
Ο κ. Μπαστρούκιν είπε ότι το 1993, όταν επρόκειτο να υιοθετηθεί το ισχύον Σύνταγμα του Γιέλτσιν, η υπεροχή του διεθνούς δικαίου παρουσιάστηκε στους Ρώσους συντάκτες ως θεμελιώδης Αρχή του Κράτους Δικαίου, «από τους συμβούλους που είχαν καταφθάσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες .
Ο κ. Μπαστρούκιν υπενθύμισε μάλιστα ότι σε ρεπορτάζ της Rossiiskaya Gazeta σχετικά με την σχέδιο Συντάγματος του 1993, αναφερόταν με «υπερηφάνεια» ότι οι διατάξεις του είχε υποστεί έλεγχο, «από ξένους ειδικούς».
Για τη σχέση του διεθνούς και εθνικού δικαίου είπε ότι «κριτήριο πρέπει να είναι αποκλειστικά το καθεστώς της χώρας στη διεθνή σκηνή, καθώς επίσης και τα στρατηγικά και γεωπολιτικά της συμφέροντα.
«Ο νόμος είναι ένα μέσο, ένα εργαλείο που έχει κάποια ιδεολογικό περιεχόμενο , από την αρχή του δικαίου, αλλά το τι είναι δίκαιο έχει πολλές απαντήσεις ανάλογα με τα γεωπολιτικα, στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, που είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα», είπε ο ρώσος νομικός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημαντικη ειδηση.
Το νατο παρειχε πληροφοριες με προσωπικα δεδομενα ουκρανων πολιτων σε ιστοσελιδα, οπου και καλα αναρτουσαν οι μαιντανοι χρηστες ενημερωτικα για αντιδραστικους αντικαθεστωτικους
συμπολιτες τους.
http://rt.com/news/253117-nato-ukraine-terror-site/
Τους ξετρυπωσε η ομαδα χακερ cyberberkut.
Καποτε εβαφαν τις πορτες των θυματων. Προχωρα η τεχνολογια..

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...