3/4/15

O Ρουβικώνας κυβερνάει αυτόν τον τόπο

Μαλλιοτραβιούνται οι συνιστώσες διότι η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική του Κουφοντίνα


Οι Συγγενείς και φίλοι των κρατουμένων έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας επειδή οι φυλακές «Τύπου Γ» είναι «αντισυνταγματικές», ο Κουφοντίνας συμφώνησε με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που ζητούσε και ο Ρουβικώνας και αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας ... και ο υπουργός κατέθεσε το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ΄ Τύπου και άλλες διατάξεις», στη Βουλή.
Ο Κουφοντίνας και ο Ρουβικώβνας δικαιώθηκαν.
Η Ένωση των Εισαγγελέων Ελλάδος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε για «à la carte ανθρωπισμό» , για «γενικευμένη, χωρίς εξαιρέσεις ελευθέρωση καταδικασθέντων για εγκλήματα κάθε βαθμίδας και βαρύτητας που ισοδυναμεί με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων» και για «αυθαίρετη νομοθετική μείωση του χρόνου πραγματικής έκτισης της ποινής».
Ο Παρασκευόπουλος τους βγάζει τσάμπα, ενώ ο Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο για να μειώσει το έλλειμμα τους έβαλε να πληρώσουν για να βγουν. Τα «τεχνικά κλιμάκιο» δεν το πήραν χαμπάρι.  
Αλλά, ενώ ο Παρασκευόπουλος ανοίγει τις φυλακές όλοι ασχολούνται με τον αντιπερισπασμό του Πανούση που μίλησε στα ΔΟΛια Νέα, για ανθρώπους «χωρίς πρόσωπο» που εκδίδουν «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης» , και επισήμανε ότι Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη.
Από τον ΣΚΑΙ, του απάντησε ο αριστερός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης που τόνισε ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής, και ότι είναι «αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών». Και έριξε τη σπόντα του. «Ούτε διορίζω, ούτε απολύω υπουργούς. Ο πρωθυπουργός του έχει εμπιστευτεί έναν κρίσιμο τομέα και ευχόμαστε να πετύχει».
«Κόλουροι Κώνοι» του Μαξίμου, απάντησαν ότι, «ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας συμφωνεί απόλυτα με το άρθρο του κυβερνητικού στελέχους.Άλλωστε ότι αναφέρει ο Γ.Πανούσης στο άρθρο του περιέχεται και μέσα στο Σύνταγμα. Και οι αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού στο άρθρο του, προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε σε κυβερνητικά στελέχη, ούτε στις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν. Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης».
Όμως, η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική του Κουφοντίνα, του Ρουβίκωνα της Τασίας και του αριστούχου των ΙΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: