16/1/20

. Όταν η μανδάμ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγραφε για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς...

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή την επέτειο των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου συνέγραψε ένα κείμενο , «για το κουράγιο των ανθρώπων που έριξαν το Τείχος», που, «ζητούσαν ελευθερία», αλλά διαπιστώνει «μία στροφή προς το χειρότερο». Αναφέρεται στον Ευρωσκεπτικισμό, στο Brexit, στους οπαδούς «ανελεύθερης δημοκρατίας», σε «ακροδεξιούς» και σε αυτούς που υιοθετούν όρους όπως πατριώτης και παραδοσιακή οικογένεια. Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μιλούσε για φαινόμενα λαϊκισμού και για μισαλλόδοξες απόψεις που ενοχοποιούν για όλα τα δεινά την «Ανοιχτή Κοινωνία», με την οποία προφανώς συνδέεται.

Πηγή www.elkosmos.gr.

5 σχόλια:

avdargor είπε...

“Διχαστική” χαρακτήρισε την αφίσα κατά των αμβλώσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης!


ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ-ΣΚΛΗΡΩΝ 'ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ'...………………………. ……………..
ΑΚΟΜΗ; ΑΚΟΜΗ.

soulis είπε...

Πολυ ενδιαφερον.
Σιγα σιγα θα μαθαινουμε διαφορα γι'αυτο το φρουτο.
Και μονο που την προτεινε ο Τσιπρας για το ΣτΕ βεβαια αεκει για να ειμαστε σχεδον σιγουροι οτι ειναι εθνομηδενιστρια αριστερη.
Εγω απο την πλευρα μου προσεξα μια λεπτομερεια στο βιογραφικο της που διακινηθηκε στα καθεστωτικα μμε και το επισημανα σε σχολια σε διαφορα σαιτ.
Προσπαθηση να το γραψω και στο Πρωτο Ψεμα αλλα εφαγα επανελλημενα κοψιμο του σχολιου.
Ειδα λοιπον οτι μια απο τις υποθεσεις που χειριστηκς ηταν και αυτη για τα γαμη...να τα κομμουνιστοΠροσφυγικα της Λ.Αλεξανδρας αυτα τα ελεεινα ρημαδια που θα επρεπε να εχουν γκρεμιστει εδω και δεκαετιες αλλα δεν αφηνει το κομμουνισταριο που κυβερνα την Ελλαδα.
Ηταν λοιπον διαβαζω η εισηγητρια στην προσφυγη που εκαναν κατι κομμουνια της Αρχιτεκτονικης ππου το ΣτΕ με εισηγηση της αποφασισε οτι αυτα τα αθλια ρημαδια αποτελουν "διατηρητεο αρχιτεκτονικο μνημειο" και απαγορευσε την κατεδαφιση τους.
Γελανε και οι πετρες και τα τσιμεντα με αυτη την αποφαση .
Ολοι ξερουμε οτι εχουν συμβολικη σημασια για τα κομμουνια γιατι υπητξαν αντρο των συμμοριτων στα Δεκεμβριανα και ειναι γι'αυτους μνημειο της κομμουνιστοκρατιας στην συγχρονη Ελλαδα.
Εξ ονυχος των λεοντα που λενε .
Απο αυτη την εισηγηση της και μονο εγω καταλαβαινω οτι ειναι μια φανατικη παλιοκομμουνα εθνομηδενιστρια οπως φαινεται και απο το δημοσιευμα του ΕΛ.ΚΟΣΜΟΥ.





Ανώνυμος είπε...

Σπύρο
η κίνηση του Κούλι είναι ποιοτικά αντίστοιχη με την πράξη του Βούτσιτς να διορίσει ενα αγοροκόριτσο, δεδηλωμένο τζιβιτζιλίκι στη θέση του πρωθυπουργού της Σερβίας, χωρίς να ερωτηθεί ο Σερβικός λαός.
Ο πρώτος ξεπληρώνει γραμμάτια στη Μπίλντερμπεργκ(όπως και με το διορισμό της άλλης, που τζιβιτζιλοφέρνει βαρέως, στο υπουργείο παιδείας) και ο Σέρβος γραμμάτια στην ΕΕ & Νατο.

Ανώνυμος είπε...

μην ξεχνουτε οτι...και ο περιστεροπρωκτοχεσμενοs 100 κιλα αηδια βετζετεριαν προτεινε τον παπαδημιο ορκομωσια 11.00 π.μ 11/11/2011!!!!!!
αρα λοιπον μεσα απο ενα κουβα με ΣΚΑΤΑ τι θα βγαλει ο ΣΚΑΤΟβουτηγμενοs;;;

Τα παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Την θυγατέρα της την είδατε???
Κόψτε φάτσα λ στυλακι.
Δεν θα σας μείνει καμία αμφιβολία !!!

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...