19/1/20

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ζήτησε την παρέμβαση Πομπέο στο Μαυροβούνιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ελπιδοφόρος, με επιστολή του ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για την παραβίαση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων των ορθόδοξων Χριστιανών στο Μαυροβούνιο, με την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου για την ελευθερία της θρησκείας. 
«Η εφαρμογή αυτού του νόμου συνεπάγεται την άμεση δήμευσης των εκκλησιών και τον Μοναστηριών που χτίστηκαν πριν από το 1918, εφόσον δεν προσκομίσει η εκκλησία έγγραφα για την κατοχή τους», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος που προέτρεψε τον Πομπέο να προστατεύσει τους ορθόδοξους χριστιανούς στο Μαυροβούνιο ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων τους. 
«Με ανησυχεί βαθύτατα η αυξανόμενη ένταση στην κοινωνία του Μαυροβουνίου, σε μια εποχή όπου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συνεχίζουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους στην προσπάθεια να προστατεύσουν τους Αγίους τους και τα ιερά τους» , τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και σημείωσε ότι οι αδελφοί και οι αδελφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο επηρεάζονται άμεσα από τα μέτρα που προσβάλουν τη διαρκή πνευματική παρουσία και πολιτιστική κληρονομιά 800 ετών. «Προσεύχομαι για ειρήνη στο Μαυροβούνιο, θρησκευτική ελευθερία για όλους και ανοιχτό διάλογο με όλες τις πλευρές αυτού του νόμου. Προσεύχομαι για την οικογένειά σας και τις ΗΠΑ», έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρέντυ το γένι του Ελπιδοφόρου.

Σε λίγο καιρό, οι ανάξιοι και αυτο-καθηρημένοι επίσκοποι θα ξυρίζονται μόνοι τους.

Ανώνυμος είπε...

Κι ο Πομπεο τον εγραψε κανονικα.
Καλα ο Ελπιδοφορος δεν ξερει οτι γινεται, ο'τι πουν οι εβραιοι;


Γιουφτος σκετο

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...