29/3/22

Ο Πουστρόν πήρε κλαίγοντας τον Βλαδίμηρο ζητώντας έλεος για το φυσικό αέριο και τον παρακάλεσε να τον αφήσει να δοξαστεί ως ανθρωπιστής στην Μαριούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Πουστρόν, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Τα μέρη συζήτησαν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την απόφαση του επικεφαλής του ρωσικού κράτους να γίνεται ηπληρωμή προμηθειών αερίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε εχθρικά κράτη σε ρωσικά ρούβλια. 
Ο Γάλλος πρόεδρος, μίλησε  στον Ρώσο ομόλογό του για την αδυναμία πληρωμής λογαριασμών αερίου σε ρούβλια, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Παλατιού των Ηλυσίων.

Ειδικότερα, ο Πούτιν και ο Μακρόν έθιξαν ανθρωπιστικά ζητήματα: Ο Ρώσος ηγέτης ενημέρωσε τον συνομιλητή σχετικά με τα μέτρα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διασφάλιση της ασφαλούς απομάκρυνσης των αμάχων, ανέφερε το Κρεμλίνο. Αυτό ήταν το ξερό «Νιέτ» στις ανθρωπιστικές φιλοδοξίες του Πουστρόν

«Η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με επίκαιρες πτυχές της εξέλιξης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία συνεχίστηκε, συμπεριλαμβανομένου του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου .

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με συναδέλφους του από τη Γερμανία και τη Γαλλία Όλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και με τους Πρωθυπουργούς της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας Μπόρις Τζόνσον και Μάριο Ντράγκι αναγνώρισαν την ανάγκη παροχής πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Μαριούπολη. 
Αναφέρεται από το TASS σε σχέση με τη δήλωση του Λευκού Οίκου. "Επανεξέτασαν τις προσπάθειές τους για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκατομμύρια θύματα βίας τόσο στο εσωτερικό της Ουκρανίας όσο και σε πρόσφυγες σε άλλες χώρες, τόνισαν την ανάγκη ανθρωπιστικής πρόσβασης για αμάχους στη Μαριούπολη", αναφέρει το δημοσιευμένο μήνυμα.
 Οι πολιτικοί σημείωσαν "αποφασιστικότητα να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία στη διασφάλιση της ασφάλειάς της" στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας. Επιπρόσθετα, συζήτησαν για τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά ενέργειας μετά την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, ανέφερε η δήλωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά έκανε ο Βλαδίμηρος που μίλησε έτσι στον Μακρόν. Έτσι κάνουν πάντα τα τσιράκια της Αθέατης συμμορίας όταν τα βρίσκουν σκούρα. Επαφίενται στο θρησκευτικό συναίσθημα του αντιπάλου τους και ζητούν έλεος. Αλλά δεν πρέπει να επιδειχθει κανένα έλεος στους δυναστες των ευρωπαϊκών λαών και ειδικώς του ελληνικού λαού.

ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 22 Ιανουαρίου 1949. Η καταστροφή από τους ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας των Κ/Σ του Πάρνωνα

Η μάχη στον Άγιο Βασίλειο του Πάρνωνα ήταν μια από τις σημαντικότερες  του Συμμοριτοπολέμου στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά οι Λοκατζήδες έ...