28/3/22

Πεσκόφ: Σε περίπτωση άρνησης της Ευρώπης να πληρώσει για φυσικό αέριο σε ρούβλια, δεν θα προμηθεύσουμε αέριο

Στις 28 Μαρτίου. Η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει δωρεάν αέριο σε περίπτωση άρνησης των Ευρωπαίων να πληρώσουν σε ρούβλια, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ .
 Ερωτηθείς τι μέτρα θα λάβει η Ρωσία εάν η Ευρώπη αρνηθεί να πληρώσει για το φυσικό  αέριο σε ρούβλια, ο Πεσκόφ απάντησε:
 "Θα επιλύσουμε τα ζητήματα όπως έρχονται". 
 Στο ερώτημα εάν είναι δυνατόν να αρνηθούβ οι ρωσικές εταιρείες  την παροχή αερίου σε μια τέτοια κατάσταση, ο Πεσκόφ δήλωσε:
 "Το ότι δεν θα παρέχουμε αέριο δωρεάν είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτό μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα." 
 "Στην κατάστασή μας, είναι σχεδόν αδύνατο  να συμμετάσχουμε σε Ευρωπαϊκή φιλανθρωπία", ανέφερε. 
 Ο Πεσκόφ διευκρίνισε επίσης ότι "η διαδικασία προμήθειας (φυσικού αερίου) είναι πολύ, πολύ περίπλοκη, δεν είναι η αγορά ορισμένων αγαθών στο κατάστημα, όταν αγοράζετε κάτι στο κατάστημα και πληρώνετε". 
"Πρόκειται για παραδόσεις, πληρωμές και εξισορρόπηση. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Τώρα γίνεται η επεξεργασία των λεπτομερειών από την Γκαζπρομ , και στη συνέχεια θα καθοριστεί ένα σαφές χρονικό πλαίσιο", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς σχετικά με την προετοιμασία για την άρνηση εισαγωγής άνθρακα και πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου θα αντισταθμιστούν από την αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

 "Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι όγκοι θα πέσουν, ωστόσο η παγκόσμια αγορά είναι πιο πολύπλευρη από την Ευρωπαϊκή, αν και η Ευρωπαϊκή αγορά είναι premium", τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ιγκόρ Γιούσκοφ, κορυφαίος αναλυτής στο Ρωσικό Ταμείο Ενεργειακής Ασφάλειας, τόνισε ότι επί του παρόντος η Ρωσία όσον αφορά τις εξαγωγές ενέργειας άρχισε να πηγαίνει περισσότερο στις αγορές της Ινδίας και της Ασίας. Κατά τη γνώμη του, εάν η απόφαση για την εγκατάλειψη του ρωσικού πετρελαίου και άνθρακα μέχρι το τέλος του έτους κατοχυρωθεί νομοθετικά στη Γερμανία, τότε η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να το εκλάβει ως κλυρωση και ως απάντηση είτε να θεσπίσει άμεση απαγόρευση των εξαγωγών είτε να αρνηθεί τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια κοπέλα ανακάλυψε πριν μερικές μέρες ότι ο φανατικότερος ακόλουθος στην πορνοσελίδα της στο όουνλυφανς είναι ο πατέρας της με ψευδώνυμο dirty daddy, αυτήν την Δύση θα καταστρέψει ο Πούτιν....

Σούλα Ξανθοπούλου-Κοντοπωπού είπε...

@ Δευ Μαρ 28, 01:20:00 μ.μ.

Oχι "μια κοπελα" αλλα μια πουτανα θες να πεις.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...