29/3/22

Ο Μεντίνσκι ανακοίνωσε την δήλωση της Ουκρανίας ότι δεν επιδιώκει εγκατάλειψη να επιστρέψουν η Κριμαία και το Ντονμπάς στην Κυριαρχία της με στρατιωτικά μέσα

 

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, και προεδρικός βοηθός Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ανακοίνωσε οτι η Ουκρανία κατέθεσε στις συνομιλίες με τη Ρωσία μια πρόταση που περιλαμβάνει την εγκατάλειψη της επιθυμίας να επιστρέψουν η Κριμαία και το Ντονμπάς με στρατιωτικά μέσα. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρωτοβουλίες που πρότεινε το Κίεβο περιλαμβάνουν την διακήρυξη της Ουκρανίας ως μόνιμα ουδέτερου κράτους στο πλαίσιο διεθνών νομικών εγγυήσεων, που δεν θα αφορούν στο έδαφος της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης και ορισμένων περιοχών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR).
 Επιπλέον, σύμφωνα με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, η Ουκρανία αρνείται να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφός της χωρίς τη συγκατάθεση των εγγυητήριων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, κατέληξε ο προεδρικός βοηθός.

Τα κύρια καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχουν γενικά εκπληρωθεί, γεγονός που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στις προσπάθειες απελευθέρωσης του Ντονμπάς. Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το RIA Novosti.
 "Οι δυνατότητες μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μειωθεί σημαντικά, γεγονός που μας επιτρέπει να εστιάσουμε την κύρια προσοχή και τις βασικές προσπάθειες στην επίτευξη του βασικού στόχου - την απελευθέρωση του Ντονμπάς", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: