25/3/22

Το 80,6% των Ρώσων εξέφρασε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. (Για τον Μπιντέ οι γκαλοπατζήδες δίνουν κάτω από 40%

 

Σύμφωνα με δημοσκόπησης του VTsIOM. που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το 80,6% των Ρώσων εξέφρασε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, και σχεδόν το 78% εγκρίνει το έργο του ως αρχηγού κράτους.
 Οι θετικές γνώμες για το έργου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Ρωσίας ανήλθαν σε 51,6%..

Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι  Πεσκόφ χαρακτήρισε τον πιθανό αποκλεισμό της Ρωσίας από τη G20 ως  ¨μη θανατηφόρο", " Τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί εάν η Ρωσία αποκλειστεί από τους "Μεγάλους Είκοσι" (G20)¨. 
. Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του προέδρου, το σχήμα αυτό είναι σημαντικό, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, όταν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου με τη Ρωσία, "δεν θα συμβεί τίποτα θανατηφόρο". "
Στο πλαίσιο παραβίασης των κανόνων του ΠΟΕ και του διεθνούς δικαίου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν νέοι φορείς σε όλους τους τομείς, κάτι που κάνουμε", τόνισε ο Πεσκόφ. 
 Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την δυναμική γραμμή τους για απομόνωση της Ρωσίας. Ωστόσο, μια τέτοια πολιτική είναι αδιέξοδη, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 
 Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από την G20. Παράλληλα, σημείωσε ότι ενδέχεται να μην επιτύχει το στόχο αυτό, καθώς η απόφαση εξαρτάται από όλα τα μέλη της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O περιπλανώμενος που βρέθηκε στην Κέρκυρα και από εκεί στο Παρίσι και αφού εκπαιδεύτηκε ανέλαβε την ελληνική εξωτερική πολιτική

  Επισήμως λεγόταν Νικόλαος Πολίτης. Δεν έχει μητέρα ούτε πατέρα. Καμιά Οικογένεια. Ηταν και Γάλλος υπήκοος.  Όπως μας λέει η Βίκυ « το 1898...