30/3/22

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι το Κίεβο αντιλαμβάνεται πλέον ότι τα ζητήματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς έχουν ήδη επιλυθεί. Ο Λαβρόφ εκτίμησε τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη ως « πρόοδο», και τόνισε ότι «αυτό δεν είναι ακόμα το τελικό αποτέλεσμα».

  

 

«Θεωρώ σημαντική πρόοδο το γεγονός ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν την ανάγκη διασφάλισης του μη πυρηνικού, και του αδέσμευτου καθεστώτος της Ουκρανίας και της ασφάλειάς τους εκτός του πλαισίου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, καθώς επίσης την κατανόηση των Ουκρανών συναδέλφων ότι τα ζητήματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς έχουν επιλυθεί οριστικά», ανέφερε.

Μετά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη , η ουκρανική αντιπροσωπεία υπέβαλε γραπτές προτάσεις για συνθήκη ειρήνης. Σύμφωνα με τον προεδρικό βοηθό και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, η Ουκρανία συμφώνησε να γίνει ουδέτερο κράτος στο πλαίσιο διεθνών νομικών εγγυήσεων. Αυτές οι εγγυήσεις ασφαλείας δεν θα ισχύουν για την Κριμαία και το Ντονμπάς. Ουκρανία εγκαταλείπει επίσης την επιθυμία να επιστρέψουν αυτά τα εδάφη με τη βία. Σύμφωνα με μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας, το Κίεβο επιθυμεί να συζητήσει ξεχωριστά τα ζητήματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Έτσι, σκοπεύει να ορίσει στη συνθήκη ειρήνης τις θέσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας για την Κριμαία, καθώς και να διεξαγάγει διμερείς διαπραγματεύσεις για το καθεστώς της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης για 15 χρόνια. Το πρόβλημα των δημοκρατιών του Ντονμπάς πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο προέδρων, πρόσθεσε η αντιπροσωπεία.

 Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την εκπλήρωση όλων των σημαντικών καθηκόντων του Στρατού στα μέτωπα του Κιέβου και του Τσερνιχίβ

Σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταστράφηκαν  τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, υποδομές αεροδρομίων, οι μεγαλύτερες στρατιωτικές αποθήκες, κέντρα εκπαίδευσης και συγκέντρωσης μισθοφόρων.

:Όλα τα καθήκοντα μάχης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις οδηγίες του Κιέβου και του Τσερνιχίβ έχουν εκπληρωθεί. Δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πρώτο στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς, είχε προγραμματιστεί να υποχρεωθεί ο  εχθρός να συγκεντρώσει τις δυνάμεις, τα μέσα, τους πόρους και τον στρατιωτικό εξοπλισμό του για να κρατήσει μεγάλους οικισμούς σε αυτές τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.

 Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας  περικύκλωσαν τα μεγάλα αστικά Κέντρα χωρίς να εισβάλουν σε αυτές τις πόλεις για να αποφύγουν τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Είχε επίσης προγραμματιστεί εμποδιστεί η μεταφορά δυνάμεων   προς την κύρια κατεύθυνση δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας - στο Ντονμπάς. Ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού τμήματος τόνισε ότι όλοι αυτοί οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....