31/3/22

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιλαμβάνονται πως σκέπτεται και ενεργεί το Κρεμλίνο.

 

«Το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με το στυλ εργασίας στο Κρεμλίνο. Αυτό δήλωσε ο  γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι ο  Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν λαμβάνει όλες τις πληροφορίες».

«Αυτή η θέση της αμερικανικής πλευράς εξηγεί τα λάθη τους», τόνισε.

«Προς λύπη μας, αν και στην πραγματικότητα, αυτό πιθανότατα να προκαλεί ακόμα και την ανησυχία μας, αποδεικνύεται ότι ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ούτε το Πεντάγωνο έχουν σωστές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε κατανοούν τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων  ούτε κατανοούν τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε και τόνισε: «Το Κρεμλίνο ανησυχεί για αυτό, καθώς λόγω παρεξηγήσεων, οι λανθασμένες και βιαστικές αποφάσεις λαμβάνονται με πολύ κακές συνέπειες».

Προηγουμένως , ο Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την προτεινόμενη  συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Απρίλιο. Παρά τις συνομιλίες μεταξύ των χωρών, δεν πρόκειται να υπάρξει  σαφές πλαίσιο για το πότε μπορεί να λάβει χώρα μια συνάντηση των προέδρων των δυο χωρών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου.

 

Πριν από αυτό, ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Νταβίντ Αράχμια  οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενδέχεται να συνεχιστούν την 1η Απριλίου σε βίντεο -κονφερανς μορφή.

Την προηγούμενη ημέρα, σε ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου στο Ραμπάτ, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει ενδείξεις ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών για την κατάσταση στο Ντονμπάς προχωρούν αποτελεσματικά, οπότε το Κίεβο πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με τη διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 26η Απριλίου στην Ιστορία

Η 26η Απριλίου είναι η 117η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 249 ημέρες μέχρι τη λήξη του.   1220.  Ο Φρειδερίκος Β΄ Χοενστάουφεν υπέγραψε...