25/3/22

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε οτι ο στόχος τους αφοπλισμού της Ουκρανίας έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί.. Αεροπορία και Ναυτικό έπαψαν ουσιαστικά να υπάρχουν Ο ρωσικός στρατός έχασε 1351 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία . Οι Ρώσοι δεν σκοπεύιυν να επιτεθούν στο Κίεβο

 

Το Γενικό Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε  τις μέχρι στιγμής απώλειες της Ρωσίας κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.  «Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης υπάρχουν απώλειες μεταξύ των συντρόφων μας. Μέχρι σήμερα, 1.351 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί, και 3.825 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο στρατηγός Ρούντσκοϊ που επεσήμανε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του μήνα των εχθροπραξιών, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περίπου 30000 εκ των οποίων οι 14000 είναι νεκροί

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι οι  ρώσοι στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία δρουν «δίπλα-δίπλα», υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και «σαν αδελφός, καλύπτουν το σώμα τους από σφαίρα στο πεδίο της μάχης».

Μόσχα, 25 Μαρτίου . Ο στρατηγός  Σεργκέι Ρούντσκοϊ. ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Χερσώνος και της Ζαπορίζιζεβρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και ότι οι πόλεις Κίεβο, Χάρκοβο, Τσερνιχίβ, Σάμι και Νικολάγιεφ εχουν περικυκλωθεί από τον ρωσικό στρατό.   Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή των αποκλεισμένων ουκρανικών πόλεων περιορίζει τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού και δεν τους επιτρέπει να ενισχύσουν το Σώμα Στρατού  στο Ντονμπάς. 
Ως αποτέλεσμα, δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν αυτό μέχρι ο ρωσικός στρατός να απελευθερώσει πλήρως τα εδάφη των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR), δήλωσε ο Ρούντσκοϊ, που πρόσθεσε ότι αρχικά η Ρωσική πλευρά δεν σκοπεύει να εισβάλει στις αποκλεισμένες πόλεις της Ουκρανίας για να αποτρέψει την καταστροφή και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ προσωπικού και πολιτών.

 «Αν και δεν αποκλείουμε μια τέτοια πιθανότητα, καθώς μεμονωμένες ομάδες εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους, και επιλύονται με επιτυχία, οι δυνάμεις και τα μέσα μας θα επικεντρωθούν στο κύριο πράγμα - την πλήρη απελευθέρωση του Ντονμπάς», ανέφερε.

Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν οργανωμένα αποθέματα, και οι 24 ταξιαρχίες  των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων υπέστησαν σημαντικές απώλειες, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
 Επιπλέον, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και το σύστημα αεράμυνας καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς, και το Ναυτικό της χώρας έπαψε να υπάρχει. 
 Με βάση τις εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας, τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου της ρωσικής ειδικής επιχείρησης έχουν ολοκληρωθεί. Το δυναμικό μάχης των ουκρανικών στρατευμάτων έχει μειωθεί σημαντικά. 
 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας με όπλα υψηλής ακρίβειας απενεργοποίησαν 30 βασικά εργοστάσια της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας, τα οποία συντηρούσαν  το 68% των όπλων και του εξοπλισμού. 
 Από τα 2.416 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης που υπήρχαν στον ουκρανικό στρατό στις 24 Φεβρουαρίου, τα 1.587 καταστράφηκαν. 
 Από τα 152 στρατιωτικά αεροσκάφη, τα 112 καταστράφηκαν, Από τα 149 ελικόπτερα  τα  75. Από τα 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, τα 35 καταστράφηκαν, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν 16 κύρια στρατιωτικά αεροδρόμια, από τα οποία διεξήχθησαν πολεμικές αποστολές της ουκρανικής αεροπορίας. 
Μαζί με αυτό, καταστράφηκαν 39 οπλοστάσια, όπου αποθηκεύτηκε έως και το 70% του συνόλου των αποθεμάτων στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας.
 Αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια του μήνα η ουκρανική πλευρά έχασε περίπου 30 χιλιάδες ανθρώπους: 14 χιλιάδες - ανεπανόρθωτες απώλειες και περίπου 16 χιλιάδες - υγειονομικές. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα παράσχει νέα αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην ανάπτυξη βιολογικών εξαρτημάτων όπλων στην Ουκρανία. 
Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, Ρώσοι εμπειρογνώμονες  κατά τη διάρκεια της μελέτης των εγγράφων κατάφεραν να ανακαλύψουν νέα γεγονότα που αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή του Πενταγώνου στην ανάπτυξη εξαρτημάτων βιολογικών όπλων σε ουκρανικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...