27/3/22

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης. Οι πυραυλικές δυνάμεις και η αεροπορία καταστρέφουν στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, πυρομαχικών και το στρατιωτικο-βιομηχανικό συγκροτήμα της Ουκρανίας

 

Στο πρώτο στάδιο, της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν προσβολές κυρίως σε θέσεις διοίκησης, θέσεις και τόπους ανάπτυξης στρατευμάτων, καθώς και σε συστήματα αεράμυνας. 
Τώρα πραγματοποιούνται χτυπήματα σε όλα τα αντικείμενα που είναι σημαντικά για τη στρατιωτική υποδομή κατασκευή της Ουκρανίας. «Πρόκειται για αποθήκες, βάσεις αποθήκευσης, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής όπου είναι δυνατή η αποκατάσταση στρατιωτικού εξοπλισμού καταστρέφονται επίσης. Η εξάλειψη τέτοιων εγκαταστάσεων έχει εκτεταμένες συνέπειες. Οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί στερούνται των απαραίτητων προμηθειών. Δεν θα είναι πλέον σε θέση να αποκαταστήσουν το στρατιωτικό τους δυναμικό ακόμη και μετά το τέλος των εχθροπραξιών. 

 Ο υποστρατηγός Κονασένκοφ δήλωσε το Σάββατο ότι τις τελευταίες ημέρες, πολλοί Ρώσοι πολίτες έχουν λάβει τηλεφωνήματα στα οποία μια φωνή από τηλεφωνητή ανέφερε ότι είχαν κληθεί να παρουσιαστούν στο Στρατό. «Θέλω να τονίσω: όλες αυτές οι κλήσεις γίνονται από το έδαφος της Ουκρανίας και αποτελούν πρόκληση των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας. Δηλώνω κατηγορηματικά οτι ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν διεξάγει επιστράτευση ούτε σχεδιάζει επιστράτευση των Εφέδρων», τόνισε ο εκπρόσωπος . 

Όπως ανακοινώθηκε στις 26 Μαρτίου από το Υπουργείο Άμυνας, οι μάχες συνεχίζονται για τα χωριά Νοβομιχαϊλόβκα , Νοβοσελόβκα και Νοβομπακμουτόβκα.Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 6 τεθωρακισμένα οχήματα, μια μπαταρία πυροβολικού και περισσότερους από 30 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις μάχες για τη Νοβομικχαΐλοβκα . Στη Νοβοσελίβκα και τη Νοβομπακμουτόβκα, σκοτώθηκαν 50 Ουκρανοί της 25ης  Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. 7 οχυρωμένες θέσεις μάχης και 5 θωρακισμένα αντικείμενα σε προστατευόμενα καταφύγια καταστράφηκαν.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απέκλεισαν το Σάββατο τους Ουκρανούς εθνικιστές στη βιομηχανική ζώνη της Μαριούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της λαϊκής πολιτοφυλακής Εντουάρ Μπασούριν. Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ανακοίνωσαν βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 


 Στις 26 Μαρτίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι πύραυλος «Καλίμπερ» κατέστρεψε μια αποθήκη με πυρομαχικά και όπλα κοντά στο χωριό Velikiye Korovyntsi, στην περιοχή Zhytomyr. Ένας υψηλής ακρίβειας πύραυλος κρουζ «Onyx» κατέστρεψε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Νικολάγεφ , από την οποία η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τροφοδοτήθηκε με καύσιμα στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας. «Η τακτική αεροπορία του στρατού έπληξε 117 στρατιωτικές στόχους της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου , Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. «Μεταξύ αυτών σταθμοί διοίκησης , τρεις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων , ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300, εννέα αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, δύο με καύσιμα και λιπαντικά, καθώς επίσης 92 έσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, και των εθνικιστικών Ταγμάτων. Τα Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά αεροσκάφη στον αέρα πάνω από το χωριό Vyshneve - δύο Su-25 και ένα Su-24 - καθώς και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επιπλέον, ένας τακτικός πύραυλος του συγκροτήματος Tochka-U καταστράφηκε κοντά στο χωριό Βασίλιεβκα. Αργότερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε πάνω από το χωριό Staraya Basan. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τα Μπαλακλίγια, το Κίεβο και το Χερνιχίβ,. Επίσης, ένα ουκρανικό UAV που πλησίαζε τη Σεβαστούπολη στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα καταστράφηκε. 

Ο επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Πολιτικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ  ανακοίνωσε ότι οι νάρκες των Ουκρανών σε 4 ημέρες θα φθάσουν στις ακτές της   Ρουμανίας και σε δέκα στη Βουλγαρία
Και πρόσθεσε επίσης ότι στην Οδησσό, υπό τις οδηγίες του κυβερνήτη της περιοχής, έχει υπονομευτεί το φρ΄γμα Χατζήμπεη , το οποίο οι νεοναζί σκοπεύουν να ανατινάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: