21/8/24

Τί έγινε στο Κούρσκ και το Ντόνετσκ τις τελευταίες ωρες

 

Στην περιοχή του Κουρσκ δεν υπήρξαν σημαντικές  το περασμένο εικοσιτετράωρο. Οι Χαχόλοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επεκτείνουν την περιοχή που ελέγχουν και επιτέθηκαν στην περιοχή των οικισμών Κομάροβκα και Ογκλόβκα, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες.  


Οι  Πεζοναύτες  του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνέλαβαν μια διμοιρία 18 ανδρών της 22ης Ανεξάρτητης  μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Χαχόλων. Νωρίτερα, ο υποστράτηγος Αλαουντίνοφ είπε στους δημοσιογράφος, ότι Χαχόλοι στρατιώτες, εντοπίστηκαν  διότι ζητούσαν να τους εκκενώσουν μέσω ασυρμάτου, αποκαλώντας αυτό που ζούσαν κόλαση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφίες πληροφορίες πριν το πρωτο φως  το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου Mi-35m διεξήγαγε με επιτυχία, επιθέσει  σε συγκυβέρνηση ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων Χαχόλων στο Κουρσκ  .»Το προσωπικό και ο εξοπλισμός του εχθρού καταστράφηκαν»

Όπως μεταδίδουν οι Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές,στο μέτωπο του Τορέτσκ , οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προωθήθηκαν στο Κίροβο στα δυτικά περίχωρα. Στο μέτωπο του Πακρόφσκι , οι ρωσικές δυνάμεις του στρατηγού Μόρντβιτσεφ, κινούνται γρήγορα προς το Σελίντοβο. Ο ρυθμός της επίθεσης του ρωσικού στρατού σε αυτόν τον τομέα παραμένει υψηλός. Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το χωριό Πτίτσιε, όπου έχουν υποχωρήσει οι Χαχολοι . Στο δρόμο περασαν από τρεις άδειους οικισμούς. 
Νότια της Γκροντίβκα, οι Ρώσοι εκκαθάρισαν το χωριό Ζουράβκα και έδιωξαν τους Χαχόλους από τη δασική Ζώνη. 
Στο Μέτωπο του Ντόνετσκ, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή της Κωνσταντίνοβκα, της Νοβογκροντιβκα, της Γκροντιβκα της Κραλίβκα, και της Καμύσιβκα εΣτο Μέτωπο του Χάρκοβο, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Οι μάχες συνεχίζονται στο Βοβτσάνσκ και στην περιοχή Γκλουμπόκογιε. Στο Μέτωπο της Ζαπορόζιε δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Χθες υπήρξε εντατικοποίηση των επιθέσεων πυροβολικού των Χαχόλων χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: