22/8/24

Τι έγινε το βράδυ στο Ανατολικό Μέτωπο

 

-Οι Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες, διέσπασαν τη νυχτα τη γραμμή άμυνας των Χαχόλων  κοντά στο Κουπιάνσκ. Νωρίτερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν  «τεταμένη κατάσταση»στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ και Σέβερσκι.

- Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο μέτωπο του Πακρόφσκι .Η Κομίσεβκα και τα υπόλοιπα τμήματα του Ζαβέτνογιε  και το Νοβιζάλανι τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων. Άρχισαν οι μάχες για το χωριό Πτίτσιε.  Στην Γκροντίβκα ο ρωσικός στρατός εκκαθαρίζει τις οδούς Ζαβόντσκαγια και Ντονέτσκαγια  όπου από το πρωί  προχώρησαν σε βάθος 250 μέτρων. Στη Νοβογκροντίβκα , τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εισέλθη στις ανατολικές συνοικίες  και έχουν οχυρωθεί σε κτίρια. Νότια της Νικολάεβκα , οι ρωσικές μονάδες  προχώρησαν σε βάθος 2 χιλιομέτρων, φθάνοντας  στην είσοδο του ορυχείου Κοτλιάρεβσκα.

-Οι Χαχόλοι προσπάθησαν να ανοίξουν νέο μέτωπο και ν περάσουν από το Κουρσκ στο Μπριάνσκ. Επιτέθηκαν με καταδρομείς στην περιοχή του Κλίμοφ που βρίσκεται στο ¨τριεθνές» των συνόρων της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Η επίθεση αποκρούστηκε από τις δυνάμεις των συνοροφυλάκων και των μαχητών του στρατού. Δεν «διεξάγονται μάχες». Οι Ρώσοι Στρατιωτικοί ανταποκριτές,ανέφεραν ότι η επίθεση  στην περιοχή Κλίμοφ  του Μπριάνσκ έγινε από περίπου 20 καταδρομείς με την υποστήριξη ενός τεθωρακισμένου οχήματος με βαρύ πολυβόλο .       Η σύγκρουση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Οι Χαχόλοι άφησαν πίσω τους 3 πτώματα.Οι Χαχόλοι  επιτέθηκαν και στην περιοχή του χωριού Ζάμπραμα , μισή ώρα αργότερα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Οι απώλειες τους δεν έχουν καταμετρηθεί.

-Στο Κουρσκ στην περιοχή του σταθμού  Κορένεβο και του Γκλούσκοβο οι Χαχόλοι,  προσπάθησαν να διασσπάσουν τις ρωσικές γραμμές  στέλνοντας τανκς. Έπεσαν πάνω στους μαχητές της 200ης ταξιαρχίας του Λένινγκραντ, που καταστρέφοντας τα τεθωρακισμένα οχήματα των Χαχόλων τους έτρεψαν σε φυγή. Ο υποστράτηγος Άπτου Αλαουντίνοφ ανακοίνωσε ότι καταστράφηκε ένα αμερικανικό άρμα μάχης «Abrams», καθώς και δώδεκα «κομμάτια» διαφόρων θωρακισμένων  τύπων.Ο Αλαουντίνοφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι υπό έλεγχο, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν την  πρωτοβουλία και ότι καταστράφηκαν και αρκετές μονάδες  πυροβολικού διαφόρων διαμετρημάτων και «αρκετές θέσεις διοίκησης των Χαχόχλων στην περιοχή του Κουρσκ». Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι μεταξύ των αιχμαλώτων, «δεν υπάρχει ούτε ένας αλλοδαπός αυτή τη στιγμή», και ότι,  τα περισσότερα πτώματα εκείνων που εισέβαλαν στο έδαφος  του Κουρσκ και τα οποία συνέλεξε Στρατός  δεν είχαν ατομικά έγγραφα». Οπότε δεν μπορεί να πει πόσοι από αυτούς ήσαν  ξένοι μισθοφόροι.

-Πεζοναύτες της 810ης ταξιαρχίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν πολυβολεία των Χαχόλων στην περιοχή Κουρσκ μαζί με τους στρατιώτες που τα επάνδρωναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ