22/8/24

Η Μεγάλη Στοά του Λονδίνου, η Μικρασιατική Προδοσία, η Καταστροφή της Σμύρνης, οι ΑΘΕΑΤΟΙ , η Συνάντηση των Αδελφών Τρικούπη-Κεμάλ, και η Εκτέλεση των έξι

 

Η συνάντηση στο Ουσάκ στις 21 Αυγούστου/3 Σεπτεμβρίου του Κεμάλ μα τον Νικόλαο Τρικούπη δεν ήταν συνάντηση ενός Τούρκου Νικητή με έναν Έλληνα Ηττημένο , αλλά η συνάντηση ενός Μασόνου με τον Αδελφό του. Για τον λόγο αυτό και οι Ευγένειες. Οι φαντάροι που αιχμαλωτίστηκαν μαζί με τον Τρικούπη δεν ήπιαν τσάι και δεν ήσαν «φιλοξενούμενοι».

Η συνάντηση έγινε στις 21 Αυγούστου/3 Σεπτεμβρίου  και σε αυτήν ο Κεμάλ ανακοίνωσε στον αιχμάλωτο Τρικούπη ότι προήχθη σε αρχιστράτηγο. Αυτό το βεβαιώνουν και οι βιογράφοι του Κεμάλ και ο ίδιος ο Προδότης Τρικούπης.

Η προαγωγή του Τρικούπη και η αντικατάσταση του Χατζηανέστη αποφασίστηκαν επισήμως στις 22 Αυγούστου/4 Σεπτεμβρίου και οι αποφάσεις δημοσιευτηκαν στις Ελληνικές Εφημερίδες στις 23 Αυγούστου/5 Σεπτεμβρίου. Αρχηγός του επιτελείου διορίστηκε αντί του Εξαδάκτυλου ο Σιδηρούς  Βίκτωρ Δούσμανης .


Ωστόσο η βενιζελική Μακεδονία γνώριζε ότι η απόφαη για προαγωγή του ηρωος Προδότη Τρικούπη  είχε ληφθεί από τις 19 Αυγούστου και το είχε μάθει μέχρι και ο Κεμάλ.


 Για να συμβεί αυτό που ήταν προγραματισμένο να συμβεί ο Χατζηανέστης έστειλε στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου/3 Σεπτεμβρίου  ψευδές και πλαστό τηλεγράφημα ότι δήθεν ο Τρικούπης  έφθασε στο Οσάκ.

Το "Υστάτη Ωρα" μας βοηθάει να καταλάβουμε ότι η είδηση εφθασε στις εφημερίδες λίγο πριν εκτυπωθούν τα πρωινά φύλλα.

Οπότε ειναι απολύτως βέβαιο ότι ήταν απολύτως πλαστή και στάλθηκε σκόπιμα από τον χαζτηαβλεστη βάσει σχεδίου, Την  21η Αυγούστου/3η Σεπτςεμβρίου δεν υπήρχε κανείς Έλληνας στο Ουσάκ.

Ο Στρατηγός Φράγκου μαζί με τους Χριστιανούς της πόλης και τον Ελληνικό Στρα,τό εγκατέλειψαν το ΟΥΣΑΚ το πρωί της 20ης Αυγούστου/ 2ας Σεπτεμβρίου βάζοντας φωτιά στις Αποθήκες Υλικού.

Οι Καπνοί φαινόντουσαν από μακρυά.

 Όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Αυγούστου/ 2 Σεπτεμβρίου, ο Τρικούπης, έφιππος , μπήκε στο χωριό Καρατζά Χισάρ, βορείως του Ουσάκ,  οι Έλληνες επιβιβαζόντουσαν ακόμα στα Τραίνα. 

Ο Τρικούπης,  είδε τον Καπνό από τις φωτιές και αποφάσισε να παραδοθεί. 

Την κατάληψη του Ουσάκ από τους Τούρκους την πληροφορήθηκε το βράδυ στο χωριό Γκοτζέμ όπου παραδόθηκε «κατάκοπος». 

Την επομένη 21η Αυγούστου/3η Σεπτεμβρίου, ο Κεμάλ μπήκε στο Ουσάκ ,και εγκαταστάθηκε σε ένα έρημο «ελληνικό σπίτι» που υπάρχει και σήμερα , και εκεί δέχθηκε τον Τρικούπη.

Οπότε, δεν υπήρχε κανείς Έλληνας στο Ουσάκ για να ενημερώσει τον Χατζηανέστη ότι  ο αγνούμενος από τις 14 Αυγούστου Τρικούπης μετα των επίσης αγνοούμενων  Προδοτών Διγενή και Δημαρά εμφανίστηκαμ στο ΟΥΣΑΚ από τις 19 Αυγούστου.

Δεν υπήρχε και δεν έγινε κανένα «λάθος». Μόνο Ψέμα! Προγραμματισμένο!

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την  22α Αυγούστου στις Αθηναϊκές  εφημερίδες ανέφερε:




  Και το σενάριο της Στοάς για προαγωγή του Ηρωωος, το γνώριζε ο Μασόνος Κεμάλ που ενημέρωσε τον Μασόνο Τρικούπη, αλλά στην Αθήνα, ο Μασόνος Γούναρης επειδή δεν είχε νέα από τον Χατζηανέστη  καθυστέρησε την προαγωγή του Τρικούπη και εξετέθησαν.  Αλλά η Στοά φρόντισε κανείς να μην δώσει σημασία.

και βέβαια η Στοά είχε φροντίσει να δημοσιεύσουν   οι εφημερίδες στις 23 Αυγούστου/ 5 Σεπτεμβρίου εναν ύμνο για τον ήρωα ....Προδότη, όπως έκανε και ο Γιάννης Καψής στο βιβλίο του  «Χαμένες Πατρίδες», που εξέδωσε το 1962.

 Γούναρης, Στράτος,Θεοτόκης ,Μπαλτατζής , Πρωτοπαπαδάκης, Χατζηανέστης ,πέθαναν ως Μασόνοι για το "Μεγάλο Σκοπό". Και η Μητέρα Στοά φρόντισε τα παιδιά της, Τρικούπη, Διγενή και Δημαρά που εζησαν καλά σαν καλοί Μασόνοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: