22/8/24

Ο ρωσικός στρατός ύψωσε τη σημαία πάνω από το Πτίτσιε και πλέον προελεύνει προς το Πακρόφσκ

 Ο Ζελένσκι που έχει τις βαλίτσες έτοιμές για να δραπετεύσει , έφτασε στην παραμεθόρια περιοχή της Σούμι, από όπου λαμβάνει χώρα η εισβολή στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ και πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρχηγό Σούρσκι Sκαι τον επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης. Ο Σούρσκι  του ανέφερε την υποτιθέμενη ανάληψη του ελέγχου ενός ακόμα οικισμού στην περιοχή του Κουρσκ


Οι αμερικανοί αναλυτές αποκαλύπτουν ότι η επίθεση στο Κουρσκ προετοιμάστηκε με την διείσδυση μικρών ομάδων «σαμποτέρ» εβδομάδες πριν την 6η Αυγούστου που κρύφθηκαν στα δάση και επιτέθηκαν στα νώτα των Ρώσων όταν εκδηλώθηκε η επίθεση. 

 Ωστόσο, η αρχική «προέλαση» επιβραδύνθηκε καθώς η Ρωσία ανέπτυξε μια πολύ ισχυρή άμυνα.

 Οι Χαχόλοι έχουν στείλει στο ρωσικό έδαφος «αρκετές ταχυκίνητες ταξιαρχίες» και ορισμένες μηχανοκίνητες μονάδες, με πολλά «πολύτροχα τεθωρακισμένα οχήματα», των οποίων η χρησιμότητα θα είναι περιορισμένη μόλις αρχίσει η περίοδος των βροχών και του χιονιού. 
Το εκστρατευτικό Σώμα αν δεν αποσυρθεί πριν τον Οκτώβριο θα εξαφανιστεί.
Η θέση της των Χαχόλων στο ρωσικό έδαφος, θα γίνει με την πάροδο του χρόνου, πιο εύθραυστη ειδικά καθώς ο στρατός της Μόσχας συνεχίζει να σημειώνει συνεχείς επιτυχίες στην Ουκρανία. 

“Η προέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη ΛΔ Ντόνετσκ δείχνει την αποτυχία του σχεδίου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ», γράφει η Washington Post.

 «Σύμφωνα με αναλυτές, η σταθερή πρόοδος της Ρωσίας δείχνει μια πιθανή αδυναμία στη στρατηγική του Κιέβου, καθώς οι ελπίδες της για τον περιορισμό των ρωσικών κερδών στα ανατολικά δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί», αναφέρει το δημοσίευμα που παραθέτει τα λόγια του στρατιωτικού αναλυτή Franz-Stefan Gadi, ο οποίος είπε ότι η εικόνα στο Donbass φαίνεται αρκετά ανησυχητική. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία εξακολουθεί να έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε ανθρώπινο δυναμικό και δύναμη πυρός έναντι των ουκρανικών στρατευμάτων.
 «Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι ποια αποθέματα δεν είναι τώρα διαθέσιμα στο Πακρόβσκ που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα εάν δεν υπήρχε η επίθεση στο Κουρσκ», είπε. 
Εν τω μεταξύ, καθώς θα πλησιάζει ο ρωσικός χειμώνας, τα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να διαπιστώσουν ότι η χρησιμότητα των τεθωρακισμένων οχημάτων τους είναι περιορισμένη, καθώς κινούνται με τροχούς και όχι με αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: