21/8/24

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.21 Αυγούστου 1974 Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΑΣΣΙΑΣ. 29η Ημέρα της Μεταπολίτευσης. Η Γαλλία , (η φίλη του Κουφού), ζήτησε την ταχεία επανάληψη των συνομιλιών της Γενεύης για το Κυπριακό. Ο Ραβίνος Χένρι είπε ότι δεν πτοείται από τις αντιαμερικανικές διαδηλωσεις. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΤΣΑΛΔΑΡΗ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΏΝ ΒΑΣΕΩΝ) ΓΙΑ "ΝΑ ΕΝΗΕΡΩΘΕΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

 Σαν σήμερα πριν 50 χρόνια οι Τούρκοι εκτέλεσαν 70 άνδρες κατοίκους της Άσσιας Αμμοχώστου. Για το εγκλημα αυτό δεν θα σας μιλήσουν τα βοθροκάναλα και δεν θα κάνει δήλωση η κυβέρνηση των Κλεφτολουμπινέ, ο Κύπριος Φειδίας με τους Φίλους του πέρα από τη Πράσινη Γραμμή.
Το «Κράτος Δικαίου» για 50 χρόνια δεν ασχολήθηκε με το να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι.

Στις 21 Αυγούστου 1974, τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής οδήγησαν όλους τους εγκλωβισμένους άμαχους πολίτες της Άσσιας στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην πάνω ενορία της Άσσιας. Εκεί Τούρκοι αξιωματικοί διαχώρισαν τα γυναικόπαιδα από όλους τους άνδρες και νεαρούς έφηβους 14-15 ετών και πάνω. Φόρτωσαν τους 107 συλληφθέντες άνδρες σε τρία φορτηγά τους οδήγησαν στο γκαράζ Παυλίδη στη Λευκωσία όπου οι Τούρκοι μάζευαν τους Ομήρους. Στο Σεράι και στο γκαράζ Παυλίδη στη Λευκωσία κρατούνταν στις 21 Αυγούστου 644 Όμηροι. Στην Λευκωσία ένας Τουρκοκύπριος αστυνομικός με το όνομα Αλί Ριζά διάλεξε 37 άτομα από τους Ασσιώτες κάτω των 50 ετών, και τους κράτησαν στο Γκαράζ .Για τους υπόλοιπους 70 δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στο χωριό. Αυτή η ομάδα , αντί για το χωριό, οδηγήθηκε στην περιοχή Ορνίθι  Μεσαορίας και εκτελέστηκε εν ψυχρώ. Η κτηνωδία στο Ορνίθι αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου εναντίον αμάχων πολιτών που διέπραξε ο Τουρκικός στρατός στην Κύπρο το 1974.
Στις 21 Αυγούστου επανακυκλοφόρησαν κι οι  άλλες καθημερινές εφημερίδες της Λευκωσίας. “Ο Αγών” έγραφε για το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι, έμεναν κατά χιλιάδες στους αγρούς. Μόλις στις 21 Αυγούστου 1974 έφτασαν στην Κύπρο, μέσω των βρετανικών βάσεων, και ο υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ελλάδας, Αθανάσιος Τσαλδάρης.

Το "εδαφικό" και η προαναγγελία του ΑΤΤΙΛΑ 3 




ΣΤΙΣ 21 Αυγούστου 1974,  
ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ" ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ 
ΟΤΙ ΟΙ "ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ" ΣΚΟΤΩΣΑΝ 
ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ 
ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

 

 Ο Κουφός , δεν επέτρεπε τις νόμιμες διαδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων  πλην των 
(παράνομων) συνηθισμένων αριστερών  
αλα Φελέκη. που έκαιγαν και κανένα αυτοκίνητο
 για τους φωτογράφους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: