11/1/16

Το «Εβραϊκό Ζήτημα» και οι Κανόνες του Λατερανού του 1215

Προδημοσίευση από το βιβλίο «Το Εβραϊκό Ζήτημα»


Ο Πάπας της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης, ο Ιννοκέντιος Γ΄ συνεκάλεσε «Οικουμενική Σύνοδο», το 1213 η οποία άρχισε τις εργασίες της στο Λατερανό στις 11 Νοεμβρίου 1215. Στο «Γενικό Συμβούλιο του Λατερανού» που θεωρείται η σημαντικότερη από όλες τις μεσαιωνικές Συνόδους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, παραβρέθηκαν 71 πατριάρχες και μητροπολίτες, συμπεριλαμβανομένων των Λατίνων Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και Ιεροσολύμων, 412 Επίσκοποι και 900 ηγούμενοι . Οι Πατριάρχες Αντιοχείας και Αλεξανδρείας έστειλαν αντιπροσώπους. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπρόσωποι του Απεσταλμένοι αυτοκράτορα Φρειδερίκου Β ', του Λατίνου αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης, των βασιλέων της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Αραγονίας, της Ουγγαρίας, της Κύπρου και της Ιερουσαλήμ. Ο Πάπας παρουσίασε στο Συμβούλιο εβδομήντα Κανόνες, για τα πιο σημαντικά σημεία της δογματικής και ηθικής θεολογίας. Από τους Κανόνες, ο 67ος, αφορούσε στην καταπολέμηση της τοκογλυφίας των Εβραίων, και στην προστασία των εσόδων της εκκλησίας από τη δεκάτη με την καθιέρωση της «Συνυπευθυνότητας» του τοκογλύφου, για τα έσοδα της «Τράπεζας του Αγίου Πνεύματος».
Ο 68ος επέβαλε την ενδυματολογική διάκριση των Εβραίων από τους Χριστιανούς, ο 69ος απαγόρευε την ανάθεση δημοσίων αξιωμάτων σε Εβραίους και ο 70ος απαγόρευε στους βαπτισμένους Εβραίους να τηρούν τα έθιμα της προηγούμενης θρησκείας τους,
Ο 67ος ΚΑΝΟΝΑΣ του Λατερανού, αναφέρει ρητά τη «σκληρή καταπίεση» που υφίσταντο οι Χριστιανοί από τους τοκογλύφους Εβραίους, εισήγαγε τη λογική του εμπάργκο κατά των Εβραίων, αλλά μόνο ως «τιμωρία», και καλούσε τους Άρχοντες να προστατεύουν τους Χριστιανούς από τις «υπερβολές» των Εβραίων. Ο 67ος ΚΑΝΟΝΑΣ του Λατερανού εισήγε επίσης την «Συνυπευθυνότητα» του τοκογλύφου για τα έσοδα της «Τράπεζας του Αγίου Πνεύματος». 
 Οι Εβραίοι διέτασσε «πρέπει να υποχρεώνονται να παρέχουν αποζημίωση στις εκκλησίες, για τη δεκάτη και τις προσφορές που αναλογούσαν στις περιουσίες των Χριστιανών πριν αυτές πέσουν στα χέρια των Εβραίων».Την «Συνυπευθυνότητα» για τους αγρότες την επέβαλε αιώνες μετά η ΕΕ.

Ο 67ος ΚΑΝΟΝΑΣ του Λατερανού του 2015 ανέφερε:

«Όσο περισσότερο οι Χριστιανοί απέχουν από την πρακτική της τοκογλυφίας, τόσο περισσότερο καταπιέζονται σε αυτό το θέμα από την προδοσία των Εβραίων, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξαντλούνται οι πόροι των χριστιανών. Επιθυμώντας, ως εκ τούτου, να προστατεύσουμε τους χριστιανούς από τη σκληρή καταπίεση των Εβραίων, επιτάσσουμε με το εν λόγω διάταγμα ότι εάν στο μέλλον κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα οι Εβραίοι αποσπάσουν από τους Χριστιανούς καταπιεστικούς και υπέρμετρους τόκους , οι Χριστιανοί πρέπει να διακόψουν τη συνεργασία μαζί τους μέχρι να τους δοθεί η κατάλληλη ικανοποίηση για τις υπερβολές τους. Οι Χριστιανοί επίσης, εάν τούτο καταστεί απαραίτητο, θα υποχρεώνονται να απέχουν από κάθε εμπορική επαφή μαζί τους και εάν δεν συμμορφωθούν θα αφορίζονται . Δίνουμε εντολή στους άρχοντες να μην στρέφονται κατά των Χριστιανών σε ότι έχει σχέση με αυτά τα ζητήματα, αλλά να προσπαθούν να εμποδίσουν τους Εβραίους από το να αποκομίζουν υπερβολικό τόκο . Τέλος, δίνουμε εντολή να προστατεύονται οι εκκλησίες από την απώλεια των εσόδων τους και οι Εβραίοι θα πρέπει να καταβάλουν σε αυτές τη δεκάτη και τις άλλες προσφορές που οι Χριστιανοί συνήθως κατέβαλαν για τα σπίτια τους και την άλλη περιουσία τους πριν περιέλθουν στα χέρια των Εβραίων. Εφόσον οι Εβραίοι δεν συμμορφωθούν θα τους επιβάλλεται η ποινή της διακοπής κάθε εμπορικής επαφής μαζί τους».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πουντο το ευλογημενο; Ποτε βγαινει θελω 2 αντιτυπα υπγεγραμμενα τωρα!!

Ανώνυμος είπε...

Ορθως εντοπισατε την αρχη του ζητηματος στην βενετια.
Τραπεζιτικοι οικοι και παπες πχ μεδικος ηταν τα οχηματα τους.
Τοκογλυφια η μεθοδος τους.

Το βιβλιο παει και σε αρχαιοτερα χρονια;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι Εβραίοι την έχουν την τοκογλυφία στο DNA τους...

Ανώνυμος είπε...

http://redskywarning.blogspot.gr/2015/05/500.html

500 χρόνια από τότε που με παπική βούλα, η τοκογλυφία στην Δύση έπαψε να είναι αμαρτία

Ανώνυμος είπε...

Μιχαήλ Παλαιοπάνος
Από το απόσπασμα του βιβλίου, από τα σχόλια και απ΄όσα άλλα έχω υπόψιν μου, αβίαστα ΞΑΝΑΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ, πάντα οι εκπρόσωποι του καλού θεούλη(επειδή μιλάμε για πάπες, αλλά και οι εκπρόσωποι λαού τα ίδια είναι), για να "προστατεύσουν" τους ΔΟΥΛΟΥΣ του ΚΑΛΟΥ ΘΕΟΥΛΗ -τους αμνούς-εσείς διαβάστε πρόβατα,-εδώ δώστε βάση, για να προστατεύσουν λοιπόν, έκαναν πλάτες, στραβά μάτια, αβάντα, χάριζαν με νόμο, τις ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΊΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΆ ΠΡΟΒΑΤΑ ,ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΘΕΟΥΛΗ. Παρντόν; Σύμερα είναι καμία τράπεζα του Κωστόπουλου, ή του Σάλλα, ή ΕΘΝΙΚΗ, ή ΕΛΛΑΔΟΣ; Δέν άκουσα; Ορίστε; Τελείωσε, αγαπητοί μου το εύκολο κέρδος και το λογιστικό χρήμα, το πλαστικό χρήμα,το πλαστό χρήμα, το χρήμα το πληθωρικό, το χρήμα από σκέτο χαρτί, το υπερχρεωμένο χρήμα, θα το δουλεύουν μόνο οι τράπεζες, και τράπεζες θα έχουν μόνο οι ΙΟΥΔΑΙΟΙ, διότι έτσι απεφάσισε ο πάπας τότε και το κράτος τότε και τώρα, και τα κράτη τότε και τώρα, και εμείς αγαπητέ Σπύρο και σχολιαστές περιμένουμε, αλήθεια τι περιμένουμε απ αυτές τις τράπεζες, να άρουν τους περιορισμούς αναλήψεων, άμ δέ σφάξανε, τώρα που έβαλαν το νερό στ΄αυλάκι να σου λένε αυτοί πόσα θα πάρεις από τα δικά σου χρήματα, να σου λένε αυτοί ότι απ αυτά θα πληρώσεις πρώτα σαυτούς τα χαράτσια και μετά θα φας εσύ, πιστεύεις ότι δεν θα κάνουν bail in,συγνώμη, hair cut και πάλι συγνώμη, κούρεμα και πάλι συγνώμη, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ALLA ME NOMO TOY νυν πάπα και κράτους ομόφωνα ψηφισμένου από χίλιους παπαδοδεσποτάδες και τρακόσιους βουλευτάδες και κανα εκατομμύριο καρεκλάδες=γερμανοτσολιάδες=γραφιάδες, καλαμαράδες;;;;; Αυτοί όλοι μαζί και χώρια, σκοτώσανε και τον Σωκράτη, και τον Κολοκοτρώνη, και τον Καποδίστρια, και τον Καραϊσκάκη στο Φάληρο, Στην Μικρά Ασία, στον Πόντο, αυτοί έκαναν το παιδομάζωμα για γενίτσαρους(γιατί δεν έφτιαχναν από τους δικούς τους άν είχαν)αυτοί χώρισαν και θέρισαν τα παλικάρια της αντίστασης, αυτοί μου διαμέλησαν την Κύπρο, αυτοί με υπερχρέωσαν, αυτοί με ξεπούλησαν, αυτοί με κατάντησαν εδώ, επειδή εγώ δεν τους αντιστάθηκα μέχρι τώρα και επειδή τους ψήφιζα μέχρι τώρα, να περιμένουμε κι άλλο να μας σώσουν κι άλλο, να μας πουλήσουν κι άλλο όλοι αυτοί, ή πρέπει ν΄αλλάξω πρώτα εγώ και νατους στείλω όξω από δώ, ΤΩΩΩΡΑΑΑΑ!!!!

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ είπε...

Αγαπητέ μου κ. Χατζάρα και αυτό το νέο σας βιβλίο θα ήθελα να αποκτήσω. Σας ευχαριστώ. Νάγια Δρακονταειδή (nayadrak@gmail.com)

Καλη χρονιά και καλή Ανάσταση της πατρίδας μας !!!

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...