22/1/16

Οι μάχες στη Συρία

Ο αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Βαλέρι Γερασόμοφ σε συνέντευξη του στην ρωσική δημόσια τηλεόραση τόνισε ότι οι ρωσική αεροπορικές επιθέσεις έχουν βοηθήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας να αναλάβουν την πρωτοβουλία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου το 2011. Οι συροιακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην επίθεση σε 10 από τα 15 μέτωπα όπου διεξάγονται επιχειρήσεις, και το Συριακό επιτελείο προετοιμάζεται τρείς ακόμη επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. « Η στρατηγική πρωτοβουλία σχεδόν σε όλα τα μέτωπα είναι στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, έτσι ώστε αργά ή γρήγορα η αντίσταση του Ισλαμικού Κράτους θα σπάσει», είπε ο στρατηγός, και τόνισε ότι, «ο στρατός της Συρίας σε γενικές γραμμές αναγεννήθηκε αυτούς τους μήνες, ανέκτησε το επιθετικό του πνεύμα και απέκτησε αυτοπεποίθηση» .

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι τρομοκράτες στη Συρία κατέχουν όπλα ικανά να καταρρίψουν τα μεταγωγικά αεροπλάνα Συρίας που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις πολιορκημένες περιοχές. «Κατέχουν όπλα, όπως το ZU-23 και άλλα που είναι σε θέση να χτυπήσουν στόχους σε ύψος 4.000 μέτρων, και ιδίως μεγάλα αεροσκάφη όπως το IL-76», είπε ο Υποστράτηγος Κονανσένκοφ που επιβεβαίωσε ότι έγιναν επιθέσεις από τρομοκράτες όταν η πρώτη παρτίδα της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλη στο Ντέιρ ελ-Ζορ. « Επειδή η παράδοση του φορτίου είναι πολύ επικίνδυνη στις περισσότερες περιπτώσεις, η προσγείωση γίνεται τη νύχτα, χωρίς φωτισμό».

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε ,μετα την επίθεση στην Ντέιρ ελ-Ζορ που αποκρούστηκε, έχει εξαπολύσει από χθες επίθεση από τις ανατολικές πλαγιές της οροσειράς κατά μήκος του κεντρικού δρόμου προς την πόλη Σαντάτ νοτιοανατολικά της Χομς, με στόχο την προώθηση προς τη Δαμασκό. Ο Συριακός στρατός συνεχίζει την προέλαση του προς τα τουρκικά σύνορα στη Βόρεια Λατάκια. Στην Παλμύρα και το Χαλέπι, το μέτωπο έχει ακινητοποιηθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΙ



Χορηγίες δημοσιογραφικές στον Αθήνα 984


Συνεχίζονται οι χορηγίες σε δημοσιογραφικές εκπομπές του Αθήνα 9,84, με τις οποίες πληρώνεται και ο δημοσιογράφος από τα χρήματα του διαφημιζόμενου φορέα.

Παρότι αυτή η πρακτική προσκρούει στον Κώδικα Δεοντολογίας αλλά και στον Κώδικα Διαφήμισης του ΕΣΡ, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Λαθραίων συνεχίζει να υπογράφει διαφημιστικές συμβάσεις για δημοσιογραφικές εκπομπές, με τις οποίες ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος λαμβάνει το 50% του ποσού της χορηγίας!

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...