26/1/16

Το τραπεζικό Καρτέλ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, κ. Χρήστος Παππάς κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλες τις παράνομες ενέργειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχουν ως αποτέλεσμα τα καρτέλ και οι πολυεθνικές να κατακλέβουν τον Έλληνα πολίτη και τόνισε: 
  «Γιατί δεν αναζητάτε από τις επιχειρήσεις που τιμωρούνται για πρακτικές Καρτέλ, και εννοώ η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της , τα χρήματα που ωφελήθηκαν αυτές, βάσει του νόμου για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα»;
Ο κ. Παπάς είπε ακόμα ότι η επιτροπή προστασίας των Καρτέλ δεν ασχολήθηκε ποτέ με το καρτέλ των καυσίμων και ιδίως με το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως, επίσης, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το Καρτέλ των εμπορικών τραπεζών, όπου γίνονται «συμφωνίες κυρίων» για την διαμόρφωση των επιτοκίων και των χρεώσεων «εντός ορίων» ώστε να εμφανίζεται ένας μαϊμού ανταγωνισμός.
Το ότι υπάρχει Καρτέλ στο Πετρέλαιο Θέρμανσης δεν χρειάζεται καν έρευνα. Υπάρχει Ολιγοπώλιο και οι κοινές ανακοινώσεις των δυο διυλιστηρίων το λένε από μόνες τους.
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι ο ευρωβουλευτής των Λαφαζανίστας έδωσε στην Ευρωβουλή πλήρη στοιχεία που δικαιολογούν μια πλήρη έρευνα για το τραπεζικό Καρτέλ που λειτουργεί σε βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και έδωσε αποδείξεις για το ληστρικό ύψος των προμηθειών των ελληνικών τραπεζών σε κάρτες και στις διατραπεζικές συναλλαγές.
Σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής σημειώνει, ότι «οι προμήθειες που εισπράττουν οι ελληνικές τράπεζες είναι έως και δέκα φορές μεγαλύτερες από το πλαφόν που επιβάλλει ο Κανονισμός 751/2015 της ΕΕ, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Δεκέμβρη».
Και οι προμήθειες, με μικρές αποκλίσεις από τράπεζα σε τράπεζα, με βάση τις «συμφωνίες κυρίων», είναι υψηλές για ΟΛΕΣ.
 Όταν ο πελάτης της τράπεζας χρησιμοποιεί κάρτα, χρεωστική ή πιστωτική, οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με προμήθεια επί της συναλλαγής 0,5 - 3% και άνω, ενώ ο Κανονισμός 751/2015 επιβάλλει ανώτατη προμήθεια στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, 0,3% και 0,2% αντίστοιχα.
Επιπλέον, οι προμήθειες υπολογίζονται από όλες τις ελληνικές τράπεζες με τον του ΦΠΑ, καθιστώντας την χρέωση ακόμη πιο ακριβή.
Πέραν αυτών, «οι επιχειρήσεις χρεώνεται ακόμη και για κάθε πράξη συναλλαγής, αλλά και για τη μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης. Για διατραπεζική μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό χρεώνονται 2 έως και πάνω από 10 ευρώ, για ποσά 100-1.000 ευρώ» . Και αυτό γίνεται από όλες τις τράπεζες.
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Ταρπάζογλου είχε πει το ακόλουθο Κορυφαίο ψέμα. «Το θέμα των τιμών είναι κρίσιμο για τους καταναλωτές, αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Δεν είναι δυνατόν διαρκώς να μας ασκείται κριτική για το θέμα των τιμών, οι οποίες εμμέσως μόνο μπορούν να επηρεαστούν και προς αυτήν την κατεύθυνση οι παρεμβάσεις μας δεν υστερούν. Οι τιμές όλοι γνωρίζουν ότι έχουν πέσει σημαντικά σε όσα είδη δεν υπάρχει ανελαστικότητα της ζήτησης.»
  Οι τιμές όντως δεν είναι δικό του θέμα. ΟΚ. Δικό του είναι η πάταξη των Καρτέλ που διαμορφώνουν παράνομα και αθέμιτα τις τιμές. Και δεν κάνει τίποτα για τα Καρτέλ. Τρώνε χρήματα για να…. ερευνούν. Και έχουν στο διαρκώς στο «στόχαστρο» Καύσιμα και τρόφιμα.
Αλλά αυτή είναι η Ουσία της Κλεπτοκρατίας και της Καρτελοκρατίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διασταυρώνετε με κάποιο πρακτορείο ειδήσεων αυτή η είδηση;

http://www.globalresearch.ca/us-unleashing-deadly-virus-in-donbass-ukraine/5503263

Ανώνυμος είπε...

εδώ κοιταξτε βιογραφικο ο κυριος που κατεθεσε για να διοριστεί στο δημοσιο.
https://youtu.be/N82Ol_XU2AE
απιστευτο.
για φανταστείτε να παρεις αυτό το βιογραφικο κ να πας στον ιδ. τομεα να πιασεις δουλεια.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
θα σε βαρανε και θα γελανε κιολας.