14/1/16

Και ιστορώντας τα γελάς

H Ελπίδα ήρθε και έφυγε και μετά ψήφισαν τον Κούλη

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι να κανω τωρα ???????
ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ Η ΝΑ ΚΛΑΨΩ???

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ... EΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ!

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ (ρατσισμος; να βγει νομος να το απαγορευσει...) ΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ...

(ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ!)




Τους καταστηματάρχες της Μυτιλήνης επιχειρεί να βάλει στο χέρι το Επιμελητήριο Λέσβου προκειμένου να επωφεληθούν από το χρήμα που κινείται γιά το μεταναστευτικό, ξεκινώντας σε πρώτη φάση, συνεργασία με την ΜΚΟ Mercy Corps, η οποία παρέχει προπληρωμενες τραπεζικές κάρτες Μaster Card σε κάθε αλλοδαπό με το ποσό των 90 ευρώ ή 250 ευρώ αν πρόκειται για οικογένεια.

Οι κάρτες με τα παραπάνω ποσά αξιοποιούνται από τους μετανάστες για τη σίτιση, αγορά προιόντων από την περιοχή μας, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης και εισιτήρια, ή και για την κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης σε καταλύματα. Κάθε μετανάστης που περνά απο τη συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση λαμβάνει απαραίτητα την προπληρωμένη κάρτα με τα παραπάνω ποσά, ώστε να έχει διαθέσιμους πόρους για να καλύψει κάποια απο τα έξοδα του.

Φυσικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα Cash Programming που υλοποιεί η εν λόγω Οργάνωση, εκτός απο την φιλανθρωπία και τον ανθρωπισμό, δείχνει και τον πακτωλό των κονδυλίων που κινούνται γύρω από το μεταναστευτικό από τη διαχείριση των οποίων απουσιάζει παντελώς το Ελληνικό Κράτος, καθώς στο μεταναστευτικό έχουν μετατραπεί σε "κράτος εν κράτει" οι λεγόμενες ΜΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία πως αρκετά μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και διαμερίσματα στα νότια προάστια της Μυτιλήνης, κινούνται με ακριβά αυτοκίνητα έχοντας ιδιαίτερη δύναμη καθώς διαχειρίζονται πακτωλό κονδυλίων στο όνομα του προσφυγικού, συνεργάζονται με την Αυτοδιοίκηση και διορίζουν προσωπικό παρέχοντας ευκαιρίες απασχόλησης σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις όχι με ευκαταφρόνητες μισθολογικές απολαβές.

Χρήμα για την αγορά

Το Επιμελητήριο Λέσβου βλέποντας τους τελευταίους μήνες τον "κύκλο του χρήματος" και διαπιστώνοντας πως κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έδειχναν προτίμηση το προηγούμενο διάστημα σε κινέζικα καταστήματα για την προμήθεια υλικού για τους αλλοδαπούς, ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών θέλοντας να επισημάνει την ανάγκη στήριξης και των τοπικών επιχειρήσεων. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία του με την ΜΚΟ Mercy Corps, με στόχο να επωφεληθούν από τις προ-φορτωμένες χρεωστικές κάρτες που παρέχοντας στους μετανάστες κυρίως οι ντόπιες επιχειρήσεις.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συμφωνήθηκε απο τις δύο πλευρές οι επιχειρήσεις της Μυτιλήνης που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και διαθέτουν τερματικά μηχανήματα για Master Card να δώσουν ένα ποσοστό έκπτωσης για μετανάστες στα είδη που εμπορεύονται και τις υπηρεσίες που παρέχουν, ώστε να συμπεριληφθούν στους χάρτες που δίνει η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στους αλλοδαπούς. Με άλλα λόγια, εκτός απο τις προ-φορτωμένες χρεωστικές κάρτες με 90ευρώ και 250ευρώ που δίνει η Οργάνωση στους πρόσφυγες, ταυτόχρονα θα διαθέτει στους αλλοδαπούς και χάρτες μέσα στους οποίους θα υπάρχουν οι συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις και προς τούτο απευθύνει πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όπως δήλωσε στα "Νέα της Λέσβου" ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς: "Οφείλουμε ως επιμελητήριο να προωθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις στις επιλογές των προσφύγων που φιλοξενούμε στον τόπο μας και υπ' αυτήν την έννοια θεωρούμε σημαντική τη συνεργασία μας με την Οργάνωση Mercy Corps, όπως επίσης και το σύστημα χορήγησης προ-φορτωμένων χρεωστικών καρτών που χορηγεί στους αλλοδαπούς. Καλούμε τους επιχειρηματίες - μέλη μας να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και να μας δηλώσουν εγγράφως τη συμμετοχή τους και το ποσοστό έκπτωσης που θα παρέχουν έως την επόμενη Δευτέρα στο fax: ή στο email: ώστε να παραχωρήσουμε τη λίστα στην οργάνωση για να προχωρήσει στην έκδοση των χαρτών. Επιδίωξη μας είναι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα στήριξης της τοπικής αγοράς και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας και προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για επαφές



Απο την δική του πλευρά ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Νίκος Αθανάσης επεσήμανε ότι "στους δύσκολους οικονομικά καιρούς μας θεωρώ πως δεν θα πρέπει να μείνει εκτός προγράμματος ούτε ένας συνάδελφος. Απεναντίας να προσδιορίσει ο καθένας το ποσοστό έκπτωσης για μετανάστες και να μας το δηλώσει αμεσα μέχρι την Δευτέρα για να συμπεριληφθεί στους χάρτες. Σε ο,τι μας αφορά σαν Επιμελητήριο ο μηχανισμός είναι έτοιμος ώστε να αξιοποιηθεί κάθε αίτημα συναδέλφου για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα".

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/karta-metanasth-prowtheitai-sth-lesbo-se-sunergasia-mko-kai-epimelhthriou-l#ixzz3xEFmS5PK

Ανώνυμος είπε...

Αποκλειστικό: “Σκληρός παθητικος παιδεραστής το δεξί χέρι του Κυριάκου”. Εμπλέκουν με βίντεο και ντοκουμέντα τον υπ.Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ, Νίκο Γεωργιάδη, σε κυκλώματα εκμετάλλευσης ανηλίκων. “75 ευρώ για ένα βράδυ με 16χρονα”

http://www.makeleio.gr/?p=522021




Οι ανθέλληνες της ψευτοδεξιάς: «Μπούρδα» το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας για τον νέο γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ!



http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mpourda-to-iero-onoma-ths-makedonias-mas-sumfwna-me-ton-neo-grammatea-polit

Ανώνυμος είπε...

Τα δυο''μπουμπουκια''τηs ελληνικηs δημοσιο...καφριλαs
esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html
Oχι αλλο καρβουνο ρε μπαγλαμα!..
esxatianasxesi.blogspot.gr/2016/01/blog-post_58.html
Ο ΛΑγΟΣ και η χηνα χεζουν κλανουν φινα....

Ανώνυμος είπε...

Το αυθεντικό βίντεο γυρίστηκε το 2007 από τον Ισπανό ηθοποιό Juan Joya Borja

Το αυθεντικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=asi5DIsVaYw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=bI8rxIe-BV0

https://en.wikipedia.org/wiki/El_Risitas