23/1/16

Τα ρωσικά Τ-90 στο μέτωπο στο Χαλέπι

Φρέσκες ενισχύσεις του Συριακού Στρατού έφθασαν σήμερα στο Ανατολικό και το νότιο Χαλέπι, ενώ εμφανιστήκαν και τα ρωσικά Τ-90 που εντάχθηκαν στην 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία που επιχειρείς το Χαλέπι.
Όλα δείχνουν ότι θα εκδηλωθεί μεγάλης έκτασης επίθεση και στο νότιο και το ανατολικό Χαλέπι, ενώ είναι ζήτημα εικοσιτετραώρων πια και η ολοκληρωτική ανακατάληψη από την 103 ταξιαρχία του Συριακού Στρατού της συνοριακής διάβασης με την Τουρκία αλ-Ραμπίγια στη βόρεια Λατάκια.
Πριν από λίγο, οι καταδρομείς του Συριακού Αραβικού Στρατού που επιχειρούν στα ανατολικό μέτωπο του Χαλεπιού ανέτρεψαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Κατάρ και επέβαλαν πλήρη έλεγχο στο χωριό και συνεχίζουν προς τη Βιομηχανική Περιοχή και την Παλιά Σχολή Πεζικού του Χαλεπιού ώστε να ανοίξουν δίοδο προς το βόρειο Χαλέπι .
Στα μέτωπα του Νότου η 15 ταξιαρχία, η 5η Τεθωρακισμένη και η 7η Μηχανοκίνητη επανέλαβαν από το πρωί σήμερα την επίθεση για την απελευθέρωση της Σείχ Μισκίν, της ελληνιστικής «Νεάπολης», που βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδό 109, και είναι ένα από τα «κλειδία» για τον έλεγχο των συνόρων με την Ιορδανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...