27/1/16

Διαφάνεια Παντού

Α ρε καημένε Τζέφρυ. Σε έδιωξαν νωρίς!

Ήθελε να μας κάνει Δανία του Νότου. Και η Δανία του Βορρά, η κανονική, που πέρασε νόμο που υποχρεώνει τους «προσφυγές» να παραδώσουν τα τιμαλφή τους , αξίας πάνω από 10.000 δανέζικες κορώνες, για να καλύψουν τις δαπάνες συντήρησης τους και που απαγορεύει στους πρόσφυγες να αιτούνται επανένωση με την οικογένειά τους για τρία χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά, με 91 μονάδες, μπροστά από τη Φινλανδία (90), η Σουηδία (89), η Νέα Ζηλανδία, η Ολλανδία και η Νορβηγία.

Φανταστείτε να είχε μείνει ο Τζέφρυ, και να είμαστε Δανία του Νότου. Κατασχέσεις στα τιμαλφή των απρόσκλητων; Διαφθορά τέρμα. Καρτέλ γιόκ. Αλλά τον έδιωξαν νωρίς από το Καρτέλ της Εξουσίας.

Τώρα, ένα χρόνο στην αριστερά είμαστε στην 58η θέση σε 168 χώρες με 46 βαθμούς. Επειδή ο Ιάσωνας διόρισε τον Ορέστη με… διαφάνεια. Είμαστε όμως πάνω από την Τουρκία που παίρνει μόνο 42 βαθμούς. Η διαφθορά πάντως, «τσίμπησε» πέρσι, στην Αυστραλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία.

Τις χειρότερες επιδόσεις σε «θέματα διαφάνειας», παρουσιάζουν η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία (8 βαθμοί), το Σουδάν (165ο, 15 βαθμοί) ,το Αφγανιστάν (166ο, 11 βαθμοί), το Ιράκ (161ο, 16) και η Συρία (154η, 18), το Νότιο Σουδάν και η Αγκόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: