13/1/16

H Αλήθεια δεν έχει χορηγό (07-01-2016)


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
Ποιόν λέτε όρισε ο περιούςιος Κούλης κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ; Μα φυσικά τον περιούσιο Νίκο Δένδια ή πιο σωστά Δέντε, που είναι το πραγματικό όνομα της οικογενείας του, όπως αναφέρεται στον πίνακα δωρητών του εβραϊκού γηροκομείου "Ρέστειον":

http://resteion.gr/donors.htm

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί υπάρχει η εμμονή με τους εθνικοσοσιαλιστές στον ελληνικό εθνικιστικό χώρο. Δηλαδή δεν σας φτάνουν οι: Αγαμέμνωνας, Αχιλλέας, Οδυσσέας, Μιλτιάδης, Κίμων, Αγησίλαος, Επαμεινώνδας, Φίλιππος, Αλέξανδρος, Σέλευκος, Αντίοχος, Πτολεμαίος, Δημήτριος, Μιθριδάτης, Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Ιουστινιανός, Ναρσής, Βελισσάριος, Ηράκλειος, Διγενής, Λέων, Νικηφόρος, Ιωάννης, Βασίλειος, Βατάτζης, Κομνηνοί, Καντακουζηνός, Παλαιολόγοι, Κλέφτες, Αρματωλοί, Στρατιότι, Κροκόνδειλος, Καστριώτης,Διονύσιος,Κολοκοτρωναίοι, Καραϊσκάκης, Νικηταράς, Κανάρης, Μπουμπουλίνα, Οδυσσέας, Δίκαιος, Γερμανός,Διάκος, Υψηλάντης, Καποδίστριας, Παππάς και στρατιές Αγίων, μαρτύρων, νεομαρτύρων, ηρώων, απλών ανθρώπων και περιφήμων, που κανένας άλλος λαός δεν έχει να επιδείξει.
Πρέπει να ακούμε τον κάθε κοκοβιό ούμπεργκρούπενφόυχρερ ή να ασχολούμαστε με αυτούς για να αυτοπροσδιοριστούμε; Τί μανία είναι αυτή επιτέλους; Ξεκολλήστε επιτέλους και σταματήστε να μυρηκάζετε. Ας αντλήσουμε από την αληθινά ένδοξη ιστορία μας για να συνθέσουμε μόνοι μας την έξοδο από την παρακμή.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά στις επισημάνσεις σας για τις αυτόματες αντιδράσεις των Ελλήνων είναι θέμα παιδείας. Ο σύγχρονος άνθρωπος εκπαιδεύεται να λαμβάνει γνώσεις φαστ-φουντ, ακολουθεί την αρχή της ήσσονος προσπαθείας και μαθαίνει άκριτα από την τηλεόραση, ή κάτι που άκουσε-είδε ξεφυλλίζοντας κανά περιοδικό ποικίλλης ύλης. Βάλε και έναν υπερκρατικό μηχανισμό προπαγάνδας στην εξίσωση και έδεσε. Το υποκείμενο έχει γνώμη πλέον περί παντός επιστητού, χωρίς να καταλαβαίνει ότι χειραγωγείται.
Αν σου φαίνεται παράξενη η σιωπή τους για το βιβλίο σας για το 1821 και τα πνιχτά μουρμουρητά-ψίθυροι ακύρωσης της εργασίας σας ως συνομωσιολογία ή εξαλλοσύνες εθνικιστικές ή παράνοια, πάρτε για παράδειγμα το τί έγινε με το απλούστατο, συγκριτικά, θέμα του κρυφού σχολειού. Έκανε καλή ανάλυση ο Ανδρέας Σταλίδης στο θέμα.
Επί δεκαετίες ΔΕΚΑΔΕΣ πανεπιστημιακοί, ΕΙΔΙΚΟΙ και ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ, Ιστορικοί ΔΙΆΣΗΜΟΙ και βαρύγδουποι, διερρυγνίαν τα ιμάτιά τους ότι το κρυφό σχολειό ήταν ένας μύθος.
Και ξαφνικά ήρθε ένα βιβλιαράκι το 2013 από έναν τύπο ΜΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ τον Γεώργιο Κεκαυμένο (δεν ξέρω εάν είναι ψευδώνυμο) στο οποίο απλώς ανεγράφησαν πολλές από τις ιστορικές μαρτυρίες και πηγές για την ύπαρξη των κρυφών σχολείων στην τουρκοκρατία.
Οι πηγές ήταν ανέκαθεν εκεί, αλλά ο αόρατος μηχανισμός όχι μόνο εμπόδιζε τους ιστορικούς, που τις γνώριζαν όλοι, να τις αναφέρουν, αλλά τους κατανάγκαζε να προπαγανδίσουν με τις εργασίες τους κάτι εντελώς ανιστόρητο-αντεθνικό.
Αν για το θέμα του κρυφού σχολειού πήρε κοντά 50 χρόνια, βάλε τί λυσσαλέα επίθεση θα δεχτεί η εργασία σας που δυναμιτίζει όλο το οικοδόμημα περί των προστατιδών νταβατζίδικων δυνάμεων της χώρας. Ποιός ξέρει όμως; Τα ιστορικά γεγονότα δεν είναι μόνο αργόσυρτα και μακραίωνα, αλλά και εκρηκτικά-κατακλυσμικά. Μπορεί η άνοδος της επίγνωσης της αλήθειας να εκκινήσει αλυσυδωτές αντιδράσεις. Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών.

Ανώνυμος είπε...

Στην εποχή του διαδικτύου όλοι διεκδικούν την προσοχή μας. Τι να πρωτοδιαβάσει και τι να πρωτοδεί κανείς. Αναγκαστικά τα περνάμε όλα εν τάχει. Skim reading λέγεται.

Γι αυτό τα πιο δυνατά μηνύματα που έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι τα σύντομα. Που δηλαδή με λίγα λόγια τα λένε όλα.

Ανώνυμος είπε...

09:02 όποιος κοκορεύεται για επιτεύγματα άλλων δεν έχει πιάσει το νόημα. Οι μεγάλοι του παρελθόντος, όλων των εθνών, πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης μόνο. Όχι για να τους αντιγράψουμε. Αλλά να τους ξεπεράσουμε.