4/1/16

Oι υπολογιστές έκλεισαν το χρηματιστήριο της Κίνας

Το νέο λογισμικό που έκανε πρεμιέρα σήμερα στα χρηματιστήρια της Κίνας διέκοψε αυτόματα τις συναλλαγές . Το νέο λογισμικό όταν ο δείκτης «Hushen 300» ανεβαίνει ή πέφτει κατά 5% διακόπτει τις συναλλαγές για 15 λεπτά , και αν η διακύμανση ξεπεράσει το 7% διακόπτεται η διαπραγμάτευση των μετοχών για το υπόλοιπο της ημέρας. Το πρόωρο τέλος της διαπραγμάτευσης μετοχών στα χρηματιστήρια Σαγκάης και Σεντσέν ήταν το πρώτο στην ιστορία χρηματιστηριακών αγορών, της Κίνας .
Όταν διακόπηκαν οι συναλλαγές , ο Shanghai Composite Index υποχωρούσε κατά 6,85% τοις εκατό, και το μικρότερο χρηματιστήριο της Σεντσέν δείκτη κατά 8,16% τοις εκατό, και ο δείκτης ChiNext, του σκάφους NASDAQ στιλ της Κίνας των επιχειρήσεων ανάπτυξης, κάτω από 8,21 τοις εκατό.
Ο επιμέρους δείκτης που παρακολουθεί 51 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, είχε μειωθεί κατά 8,3% ενώ οι μετοχές 16 χρηματοπιστωτικών εταιρειών είχαν κλειδώσει στο -10%. 
  Το χρηματιστήριο της Σαγκάης από το καλοκαίρι είχε χάσει το 29% της αξίας του και οι απώλειες φτάνουν τα 3,2 τρις. δολάρια. Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, που έχει μείωσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 4,85% και το επιτόκιο καταθέσεων στο 2%, άφησε το γιουάν να υποχωρήσει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο κατώτερο επίπεδο εδώ και54 μήνες, στα 6,4864 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.
Η ανατίμηση του Ιαπωνικού Γεν , σε σχέση με το γιουάν και το δολάριο, οι γεωπολιτικές ανησυχίες λόγω Σαουδικής Αραβίας και τα νέα από την Κίνα, έριξαν και τον Nikkei στο Τόκιο κατά 3,06%.
Πτωτικά κινήθηκαν και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 2,31%, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax κατά 3,3% και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έπεσε κατά 2,37%.

Η πλάκα είναι ότι εδώ οι δικοί μας περιμένουν  "ξένες επενδύσεις" και ...ανάπτυξη.
Ο μαρξιστής πολύ-ιδιοκτήτης κ. Σταθάκης ανακοίνωσε από το ράδιο-«Κόκκινο», ότι θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή νέος αναπτυξιακός νόμος, που θα βάλει τέλος στο λάθος των προηγούμενων καθεστώτων, που δεν διασφαλίζονταν οι πόροι και έτσι τελικά συσσωρεύονταν χρέη του Δημοσίου προς επενδυτές.
Ο νέος νόμος θα είναι απλός, με επαρκείς πόρους, και θα δίνει έμφαση σε κλάδους με συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, όπως οι ειδικές κατηγορίες τουρισμού, η υψηλή τεχνολογία, και θα εστιάζει στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Για την επιστροφή στην ανάπτυξη, ο μαρξιστής υπουργός εκτίμησε ότι η ύφεση το 2015 θα είναι κάτω του 1%, και ότι ανοίγει ο δρόμος για ταχύτερη επιστροφή σε θετικό πρόσημο ακόμη και εντός του τρέχοντος, πρώτου εξαμήνου του 2016.

ΥΓ. Ατσά του μόρτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....