26/6/19

ΤΚ9 Αλλαγή του κλίματος και άλλες τοκογλυφικές μακακίες

26 Ιουνίου 1887. Ο μετεωρολογικός σταθμός στο Κάστρο της Κομητείας Κίλκενι στην Ιρλανδία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία του αέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιρλανδία . Ηταν 33,3 βαθμοί Κελσίου. (91,9 Φαρενάιτ). 

1783. Ο Ελβετός μαθηματικός και φυσικός Λέοναρντ Όιλερ και διευθυντής της Ακαδημίας στην αγία Πετρούπολη περιέγραψε στις 26 Ιουνίου/7 Ιουλίου την άφιξη ενός όξινου νέφους, που προερχόταν από το ηφαίστειο Λάκι της Ισλανδίας, που είχε εκραγεί στις 28 Μαίου/8 Ιουνίου και συνέχισε τις εκρήξεις για τους επόμενους 8 μήνες. Ο Λέοναρντ Όιλερ περιέγραψε το αποτέλεσμα της έκρηξης ως «μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην Ευρωπαϊκή ιστορία». Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν, η ηφαιστειακή σκόνη προκάλεσε ένα μεγάλο λιμό, και 6 εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο. 

26 Ιουνίου 1982. Φονικός Καύσωνας στην Ελλάδα. Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΕΜΥ μέτρησε 44,6 βαθμούς Κελσίου. Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας 43,8°.. Το Έθνος διαλαλούσε 60 νεκρούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ στα νοσοκομεία και 50000 κοτόπουλα σε πτηνοτροφεία. Οι νεκροί από επιπλοκές της ζέστης με βάση τις ιατρικές διαγνώσεις θανάτου ήταν κοντά στους 40.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες τον καύσωνα του 1987. Μάλλον θα ήσουν στο εξωτερικό τότε Χατζάρα...

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...