13/6/19

Η Μέρκελ άδειασε τον σύντροφο Ζάεφ

Ενώ μετά την χθεσινή τους συνάντηση, ο Ζάεφ είπε στους δικούς του ότι φεύγει από το Βερολίνο με την εντύπωση ότι τον Σεπτέμβριο το Γερμανικό Κοινοβούλιο θα λάβει μια θετική απόφαση γα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων το γραφείο της καγκελαρίου στην σύντομη γραπτή ανακοίνωση που έβγαλε δεν ανέφερε τίποτα απολύτως για ενταξιακές διαπραγματεύσεις. 
Η ανακοίνωση  ανέφερε: 
" Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στο Βερολίνο. Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, και έμφαση δόθηκε στο «θέμα της διεθνούς και της Ευρωπαϊκής πολιτικής». «Η Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία, έθεσαν ως στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας της περιοχής των Βαλκανίων. Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επίλυση της διαφοράς για το όνομα «Μακεδονία». Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, το βαλκανικό κράτος μετονομάστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019, σε βόρεια Μακεδονία, και έβαλε τέρμα στη διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα που διήρκεσε από το 1991. Τον Απρίλιο, ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ επίσης συμμετείχε σε μια συνεδρίαση των Δυτικών Βαλκανίων, διοργάνωσαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος . Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ διήρκεσε 40 λεπτά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Ιουνίου του 1943: Η ίδρυση των Αντικομμουνιστικών Ταγμάτων Ασφαλείας που είχαν ως πρότυπο τα Δημοκρατικό Τάγματα

Από τον Μάρτιο του 1942, με την έγκριση των Αρχών Κατοχής , οι Νομαρχίες είχαν αρχίσει να χορηγούν άδειες οπλοφορίας σε επιλεγμένα άτομα, τα...