14/6/19

Επί τροχάδην

ΣΟΦΙΑ. Η Βουλγαρία φιλοξενεί το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο πρακτορείων ειδήσεων όπου περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από περίπου 100 χώρες. Κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού στη Σόφια, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι , «τα οικονομικά προβλήματα εξαναγκάζουν τα ΜΜΕ να μπαίνουν σε πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις, υποσκάπτουν τα ηθικά στάνταρ και υπάρχει οξεία έλλειψη έγκαιρων και ακριβών πληροφοριών». «Σήμερα η αλήθεια συχνά βουλιάζει σε θάλασσα ψεύτικων ειδήσεων και το καταστρεπτικό αποτέλεσμα των πληροφοριών μπορεί ήδη να είναι μεγαλύτερο και από αυτό που προκαλούν οι βόμβες και οι πύραυλοι», επεσήμανε ο Ρούμεν Ράντεφ. 

ΣΟΦΙΑ. Στο κέντρο της Σόφιας , θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα ενάντια στις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των καυσίμων. Μέσα σε ένα μήνα, ενώ οι τιμές της διεθνούς αγοράς πέφτουν, στη Βουλγαρία, αυξάνονται. «Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και οι τιμές για να προσαρμοστούν στις συνθήκες της αγοράς. Πληρώνουμε κάτι που δεν πρέπει να πληρώσουμε, είπε ο Κρασιμίρ Μίτοφ του Εθνικού Συνδικάτου Καταναλωτών. «Πριν από ενάμισι μήνα, με την ίδια σχεδόν τιμή αργού πετρελαίου και ισοτιμία δολαρίου, η τιμή των καυσίμων ήταν περίπου ένα ευρώ ανά λίτρο και σήμερα είναι σχεδόν 15% υψηλότερη», λένε οι διαμαρτυρόμενοι.

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο Πρόεδρος του Κόμματος «Προ Ρουμανία» Βίκτορ Πόντα ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την θέση του Ευρωβουλευτή και προσέθεσε ότι οι δυο Ευρωβουλευτές του Κόμματος θα είναι η ωε τώρα Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτου που ηταν δευτεη στη λίστα του Κόμματος και ο Μιχάι Τουντόζε που ήταν τρίτος. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η βουλευτής του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Βέσνα Μάρκοβιτς δήλωσε χθες ότι η σύνοδος κορυφής στο Παρίσι, αν πραγματοποιηθεί τελικά, είναι μια ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για την συνέχιση της διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, και ότι η πρόσκληση των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή τη διαδικασία ως εγγυήτρια μιας μελλοντικής συμφωνίας, θα ήταν σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: