6/1/20

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στον Πειραιά.

Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί εψάλει ο Όρθρος και στην συνέχεια τελέστηκε Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών ΣΥΕΙΖώνυμου, συμπαραστατούμενου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 
Στην συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία του Προέδρου κ. Προκόπη. Ακολούθως, στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, παρουσία του Προέδρου . 
Στους πανηγυρικούς εορτασμούς την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Περιφεριάρχης Αττικής κ.Γεώργιος Πατούλης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και πλήθος πιστών. 
Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού. Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

4 σχόλια:

Τα παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Θέλουμε επι τη ευκαιρία, να ευχηθουμε κι εμείς από μέρους μας, στην Αυτού Εξοχοτηταν ,Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιον Παυλόπουλον, Χριστός Ανέστη!!! Δια τις ευχές του από τηλεοράσεως σήμερα το πρωί από την Μητρόπολη Πειραιώς. Επίσης να τον διαβεβαιωσουμε πως,με πίστην εις το όνομα κ τις αξίες του ανθρωπισμού!!!!!, τόσο ημείς οσο και όλοι οι Έλληνες, αγογγυστα θα θυσιασθουμε μέχρι του τελευταίου!!!...(για τον ανθρωπισμό έτσι???)
Πολλά τα Έτη Σπύρο. Πολλά τα Έτη συνελληνες. Το πιάσατε το λεχθεν του Προέδρου έτσι???

Ανώνυμος είπε...

Δίπλα και ο Πρεζέμπορας και παραδίπλα του η Κα Δούνια να του φτιάχνει την γραβάτα!

Ανώνυμος είπε...

Μα και να μην θέλεις εσύ να θυσιαστείς αγαπητέ θα σε θυσιάσει(θα μας θυσιάσει) η Στοά.Ολοι αυτοί οι βαρυτατοι φόροι που μας βάζουν(ο ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.),οι περικοπές των συντάξεων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και όλα τα υπόλοιπα, τί νομίζεις ότι είναι; Θυσία στις αρχές του... "ανθρωπισμού" (εδώ γελάνε) και του..."ευρωπαικου κεκτημένου". Τα παίρνουν "με την βία" από τον ελληνικό λαό(διότι όταν νομοθετουν διάφορα με τους 300 "υπαλλήλους" τους στην Βουλή χωρίς να τα έχουν εξαγγείλει προεκλογικά αυτό ισοδυναμεί με βία) και τα δίνουν στους ξένους, τους κάθε είδους λαθρομουσαφιρηδες και στους τόκους του επονειδιστου χρέους! Επομένως αυτοί θα μας θυσιάζουν,είτε το θέλουμε είτε όχι! Εκτός αν εσύ έχεις τρόπο να μην πληρώνεις κανέναν από τους φόρους τους!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν το πήραν είδηση, η μητροπολη Πειραιώς έπεσε, πλέον και για τυπικούς λόγους, αφού συλλειτουργουν, συγκοινωνουν, μνημονευουν ολοφανερα με αιρετικούς και σχισματικους και καθηρημενους.
Ο κοινωνων ακοινωνητω, ακοινωνητος εσται.
Με τις υγείες μας. Αντε να δούμε τι εχουμε να πάθουμε.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...