2/3/22

Η 2α Μαρτίου στην Ιστορία

Η 2α Μαρτίου είναι η 61η ημέρα του   Γρηγοριανού ημερολόγιου. Απομένουν 304 μέρες μέχρι το τέλος του έτους.

986 . Ο Λουδοβίκος Ε' έγινε βασιλιάς των Φράγκων.

1127. Ο Κάρολος A΄ της Φλάνδρας ο Καλός, δολοφονήθηκε ενώ εισήλθε για προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δονατίου στην Μπρυζ με αλλεπάλληλα χτυπήματα από ξίφη.

1354. Μέγας σεισμός κατέστρεψε τα χωριά και τις πόλεις της περιοχής της Καλλίπολης και προκάλεσε ρήγματα στο Κάστρο της Καλλίπολης που ήταν τότε υπό βυζαντινή κυριαρχία και οι Οθωμανοί το κατέλαβαν .


1444. Οι ελληνικές Φάρες, του Γεωργίου Αριανίτη που ήταν πεθερός του Γεωργίου Καστριώτη, των Ζαχαρία, των Σπανών και των Μουζάκηδων, η αλβανική Φάρα των Θώπια και η σερβικη των Τσερνόγιεβιτς αναγνώρισαν στην Λέζα τον Σκεντέρμπεη ως αρχηγό και συγκρότησαν Στρατό 8000 ανδρών για να πολεμήσουν τους Τούρκους.

1458 .Ο Γεώργιος του Ποντιέμπραντι εξελέγη βασιλιάς της Βοημίας.

1476. Ο Κάρολος της Βουργουνδίας ο Ριψοκίνδυνος, υπέστη ταπεινωτική ήττα στη μάχη του Γκραντσόν από τον Ελβετικό στρατό και υποχώρησε.

1498. Ο Βάσκο ντα Γκάμα έφτασε στην σημερινή Μοζαμβίκη, που ήταν το νοτιότερο λιμάνι για τους άραβες εμπόρους της ανατολικής ακτής της Αφρικής.

1503. Εγκρίθηκε στη Βενετία η Συνθήκη που υπέγραψε με τους Τούρκους, στην Κωνσταντινούπολη ο Ενετός Πρέσβης με την οποία έληξε ο Πόλεμος του 1499-1503.

1585. Η καθολική Λίγκα κήρυξε τον Ερρίκο Δ ακατάλληλο να ανέβει στο θρόνο της Γαλλίας.

1678. Κατά τον Ολλανδικό Πόλεμο ο στρατός του Λουδοβίκου 14ου κατέλαβε τη Γάνδη και το Υπρ.

1711. Στη Ρωσία Ιδρύθηκε η Γερουσία. Το  ανώτατο κρατικό θεσμικό όργανο μετά τον Τσάρο.

1793. Στη Γαλλία διατάχθηκε να κλείσουν όλοι οι ναοί και απαγορεύτηκε η τοποθέτηση σταυρών ακόμη και στους τάφους. Αυτό προκάλεσε την επανάσταση της Βανδέας κατά της Επανάστασης και υπέρ του Βασιλέως και της Εκκλησίας.

1796. Ο 26χρονος στρατηγός Ναπολέων Βοναπάρτης διορίστηκε διοικητής του γαλλικού στρατού στην Ιταλία.

1799 . Μετά από πολιορκία 4 μηνών Ρωσικός στόλος υπό τον Ουσακόφ  αποβίβασε αγήματα στην  Κέρκυρα  .

 

1814. Οι Πρώσοι ξεκίνησαν την δεύτερη πολιορκία της Σουασόν την οποία υπεράσπιζε ο στρατηγός Ζαν Μορώ, που είχε διαδεχτεί τον Ρουσκά που είχε σκοτωθεί στην πρώτη πολιορκία.

1821.Στο Αλικάντε της Ισπανίας περισσότεροι από χίλιοι άνεργοι , («λουδιστές»), επιτέθηκαν στα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια για να καταστρέψουν τις μηχανές τους.

1828. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Χασάν πασά κατέπλευσε φθάνει στην Χίο και υποχρέωνε τον Φαβιέρο να λύσει την πολιορκία του φρουρίου.

1833. Με Βασιλικό Διάταγμα, που εκδόθηκε από την Αντιβασιλεία του Όθωνα, συγκροτήθηκαν δέκα Τάγματα Ακροβολιστών του Τακτικού Ελληνικού Στρατού.

1835. Ο Φερδινάνδος της Αυστρίας έγινε αυτοκράτορας της Αυστρίας, βασιλιάς της Λομβαρδίας-Βενετίας, και βασιλιάς της Βοημίας και της Ουγγαρίας.

1840 . Η Ιονική Κρατική Τράπεζα, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Κέρκυρα.

1855. Ο Αλέξανδρος Β' στέφτηκε Τσάρος της Ρωσίας.

1861. Ο Τσάρος Αλέξανδρος Β' υπέγραψε το Ουκάζιο για την κατάργηση δουλοπαροικίας στη Ρωσική Αυτοκρατορία.

1865. Ο Μεσσήνιος Αλέξανδρος Κουμουνδούρος ο ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η οποία διενέργησε τις εκλογές του Μάιου του 1865.

1896. Οι μεγάλες δυνάμεις αναγνώρισαν τον Φερδινάνδο Α ως πρίγκιπας της Βουλγαρίας.

1913. Στις 2/15 Μαρτίου ημέρα Σάββατο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βαθιού το το θωρηκτό «Σπέτσαι» με το επιβατικό ατμόπλοιο «Θεσσαλία» που μετέφερε δύο λόχους στρατού . Ανοιχτά στο πέλαγος, περιπολούσαν τα αντιτορπιλικά «Νίκη» και «Βέλος» που είχαν φτάσει από τη Χίο. Από το «Σπέτσαι» αποβιβάστε άγημα υπό τον υποπλοίαρχο Πλατσούκα, ο οποίος ανέγνωσε δημοσίως το έγγραφο της κατάληψης του νησιού της Σάμου εξ ονόματος του Υποναύαρχου, Παύλου Κουντουριώτη. Στη 1μ.μ έγινε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου η δοξολογία της απελευθέρωσης.

1917 . Στη Ρωσία μετά τη Φεβρουαριανή Επανάσταση παραιτήθηκε ο Τσάρος Νικόλαος Β. Η προσωρινή κυβέρνηση του πρίγκηπα Γκεόργκι Λβοφ ανακο΄λινωσε γενική αμνηστία, την αυτονομία της Φιλανδίας, την ανεξαρτησία της Πολωνίας, την κατάργηση της θανατικής ποινής και το οκτάωρο.


1919 . Στην Μόσχα άρχισε ιδρυτικό συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν), στο οποίο ήταν παρόντες 52 αντιπρόσωποι από 30 χώρες.

Το Συνέδριο, που διήρκεσε έως τις 6/3 ψήφισε το πρόγραμμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς και τις θέσεις του Λένιν για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Εκτός από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας, πρωταγωνιστής ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας (KPD). Στις εργασίες του μετείχαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα Αυστρίας, Εσθονίας, Φιλανδίας, Ουγγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας,, Ουκρανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας,. Ο εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ και την Ελβετία ήσαν «περιφρουρημένοι».

1921. Πέθανε ο τέως βασιλιάς του Μαυροβουνίου Νικόλαος.

1922. Ο Δημήτριος Γούναρης, του οποίου η κυβέρνηση καταψηφίστηκε και παραιτήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου , σχημάτισε νέα κυβέρνηση, που αποτελούνταν από τους: Δημήτριο Γούναρη, πρωθυπουργό και υπουργό δικαιοσύνης Γεώργιο Μπαλτατζή, υπουργό εξωτερικών και προσωρινά Ναυτικών Μιχαήλ Γούδα, υπουργό εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πολυγένη, υπουργό Εκκλησιαστικών και Δημοσίας Εκπαιδεύσεως, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, υπουργό οικονομικών και προσωρινώς επισιτισμού, Ξενοφώντα Στρατηγό, υπουργό συγκοινωνίας, Αθανάσιο Αργυρό, υπουργό γεωργίας Λουκά Κανακάρη - Ρούφο, υπουργό εθνικής οικονομίας, Μάρκο Θεοδωρίδη, υπουργό περίθαλψης,Νικόλαο Θεοτόκη, υπουργό στρατιωτικών.


1930. Στη Γαλλία, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Αριστίντ Μπριάν,
ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αντρέ Ταρντιέ των Αριστερών Ρεπουμπλικανών σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση.

1937. Στη Βαρκελώνη, η μέγιστη αναλογία του ψωμιού ήταν 250 γραμμάρια ανά άτομο.

1938. Στη Μόσχα άρχισε η δίκη των 21 του Δεξιού Τροτσκιστικού Μπλοκ.

Μεταξύ των 21 κατηγορούμενων, ήταν ο Αλεξέι Ρίκοφ , ο Νικολάι Μπουχάριν,
ο Ενώχ Γιέγκουντα, ο Νικολάι Κρεστίνσκι, ο Χριστιάν Ρακόφσκι, και 16 άλλοι μεταξύ των οποίων οι γιατροί που σκότωσαν τον Λένιν.

1939. Ενθρόνιση του Πάπα Πίου ΙΒ'.


1941. Ο Μουσολίνι έφτασε στα Τίρανα για να εποπτεύσει στην εαρινή επίθεση. Τα πρώτα γερμανικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Βουλγαρία . Στην Κυρηναική μετα την κατάληψη της Οάσης της Κούφρα από τους Ιταλούς ο συνταγματάρχης Φιλίπ Λεκλέρκ και οι άνδρες του έδωσαν τον «όρκο της Κούφρα. Στη Ρουμανία ο Ίον Αντονέσκου οργάνωσε δημοψήφισμά στο οποίο το 90% ψήφισε υπέρ της πολιτικής του.

1942. Στο Δήμο Τσαζνί στα βορειοδυτικά της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, η μουσουλμανική πολιτοφυλακή σκότωσε περίπου 80 Σέρβους αμάχους, και λεηλάτησε τα σπίτια τους και τα έκαψε.



1945. Ο Ταξίαρχος Θωμάς Πετζόπουλος της 8ης Ταξιαρχίας Εθνοφυλακής αφίχθη στην Τρίπολη για την «εμπέδωση της τάξεως» και την «περισυλλογή των όπλων» σε Πελοπόννησο και Ήπειρο, σε εφαρμογή τη Συμφωνίας της Βάρκιζας.

Ο Πετζόπουλος κατευθύνθηκε στις φυλακές όπου κρατούνταν οι αξιωματικοί και οι οπλίτες των Ταγμάτων Ασφαλείας που είχαν συλληφθεί μετά την παράδοση της Τριπόλεως τον Σεπτέμβριο του 1944 και περίμεναν την παραπομπή τους σε δίκη και τους απελευθέρωσε .Στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου. που επέμενε ότι η αποφυλάκιση πρέπει να γίνει με δικαστική απόφαση ο Πετζόπουλος απάντησε: «Όλοι οι αποφυλακισθέντες εκρατούντο παρανόμως υπό του ΕΑΜ και κράτος του ΕΑΜ δεν υπήρξε ποτέ για να το σεβασθή κανείς».

1946. Η αριστερά αποτελούμενη από το ΕΑΜ, την ΕΛΔ, και το Κόμμα του Ιωάννη Σοφιανόπουλου, αποφάσισε να απέχει από τς εκλογές της 31ης Μαρτίου.  Ο Χο Τσι Μινχ εκλέχτηκε πρόεδρος του Βόρειου Βιετνάμ.


1948. Τα μεσάνυχτα, 50μελής συμμορία προσέβαλε το χωρίον Δορκάδα Θεσσαλονίκης . Μετά από 4ωρο μάχη αποκρούστηκε. Απώλειες συμμοριτών εις νεκρός .Δύο παραδόθηκαν. Εκ των ημετέρων τραυματίσθηκαν εις Ενωμοτάρχης δύο Χωροφύλακες και ένας οπλίτης ΜΑΥ. Την ιδία ώρα, 200μελής συμμορία επιτέθηκε κατά της Νέας Αγχιάλου Αλμυρού. Η δύναμη Χωροφυλακής και ΜΑΥ , αμύνθηκε ηρωικώς για 5 ώρες και κράτησε τις θέσεις της. Οι Συμμορίτες εισδύσαντες στα ακραία σπίτια απήγαγαν 31 άτομα, •εξ ων τα πλείστα ανήλικα και γυναίκες. Έκλεψαν 20 ζώα, και λεηλάτησαν 6 καταστήματα.

1949. Κομμουνιστική συμμορία επετέθη κατά χωρίου Ριζών Γαλατίστης, στην Χαλκιδική. Εισελθούσα στο χωριό απήγαγε ένα ιδιώτη, λεηλάτησε μία οικία και αφήρεσε τέσσερεις ημιόνους.. Απώλειες κομμουνιστοσυμμοριτών 4 νεκροί, 9 τραυματίες . 3 παραδόθηκαν. Εκ των ημετέρων τραυματίστηκε ένας Χωροφύκας. Το απόσπασμα Χωροφυλακής Λαγκαδιών συνεπλάκη μετά Κ]Σ με αποτέλεσμα τον φόνο 7 Κ]Σ και τη σύλληψη 4 Κ]Σ . Μεταξύ των φονευθέντων και ο Λοχαγός των Κ/Σ Φωτιος. Περιήλθον εις χείρας ημετέρων , 3 Μπρέν και 4 τυφέκια. Απώλειες ημετέρων ουδεμία.


1955. Η Αίγυπτος και η Συρία υπέγραψαν αμυντική συμμαχία.

1956. Το τέλος του γαλλικού προτεκτοράτου στο Μαρόκο , που κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.


1957 .Οι Άγγλοι , μετά από προδοσία πολιόρκησαν το κρυσφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου, κοντά στη μονή Μαχαιρά, και ακολούθησε  δεκάωρη μάχη.

1958. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την αποχώρηση 15 βουλευτών από την Ε.Ρ.Ε. ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Γεώργιος Ράλλης και Παναγιώτης Παπαληγούρας, υπέβαλε την παραίτηση του στον Βασιλιά, παρόλο που οι 14 βουλευτές της ΕΠΕΚ προσφέρθηκαν να τον στηρίξουν.

1962 . Απορρίφτηκε με ψήφους 189 έναντι 88 η πρόταση παραπομπής σε ειδικό δικαστήριο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στρατηγού Κωνσταντίνου Δόβα και στελεχών της κυβέρνησής του για τις εκλογές του 1961. Ο βιρμανικός στρατός, με πραξικόπημα, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι αξιωματικοί ήταν υποστηρικτές της σοσιαλιστικής πορείας.

1963 .Υπογράφηκε στο Πεκίνο η « ενδιάμεση συνοριακή συμφωνία» μεταξύ Κίνας και Πακιστάν.

1965 . Η διοικούσα επιτροπή της Ε.Δ.Α. έθεσε ως στόχους τη νομιμοποίηση του Κ.Κ.Ε. και την άρση των υπολειπόμενων εκτάκτων μέτρων της περιόδου του εμφυλίου. Παράλληλα υιοθέτησε ως στόχους την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την προσχώρησή της στο Κίνημα των Αδεσμεύτων.Οι Αμερικανοί άρχισαν τον συστηματικό βομβαρδισμό του Βόρειου Βιετνάμ  που διήρκεσε μέχρι τον Οκτώβριο του 1968.


1967 .Επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών της Παντείου και της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στην οδό Πατησίων και τη λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

1969 . Σε μεθοριακό φυλάκιο στον ποταμό Ουσούρι, στην μεθόριο Κίνας Σοβιετικής Ένωσης, έγινε θερμό επεισόδιο μεταξύ Σοβιετικών και Κινέζων συνοριοφύλακων. Στην Τουλούζ της Γαλλίας έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του αγγλο-γαλλικού Κονκόρντ.

1972. Οι μητροπολίτες Κιτίου Άνθιμος, Πάφου Γεννάδιος και Κυρήνειας Κυπριανός ζήτησαν την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Μακάριου από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άμεση κινητοποίηση των υποστηρικτών του Μακάριου, οι οποίοι διαδήλωσαν υπέρ του αρχιεπισκόπου.


1973. Λόγω της  νομισματικής κρίσης, όλες οι ευρωπαϊκές αγορές συναλλάγματος έκλεισαν μέχρι τις 19 Μαρτίου.
1975.Το Ιράν έγινε μονοκομματικό κράτος
1986. Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Γεράσιμος Αρσένης, εξαιτίας της διαφωνίας του με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Η Κορασόν Ακουίνο ανάλαβε Πρόεδρος των Φιλιππίνων.

1988. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κομμουνιστών της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αντιμετωπίζοντας ένα πλήθος των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο μπροστά της Συνέλευσης της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ανακοίνωσε τη σύλληψη των Αλβανών ηγετών του Κοσσυφοπεδίου.

1990.Μτά από 27 χρόνια, στη φυλακή ο Μαντέλα επέστρεψε στην πολιτική δράση, αφού εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

1991. 450 Αλβανοί διέφυγαν στην Ιταλία με ένα εμπορικό πλοίο. Στις επόμενες εβδομάδες, χιλιάδες άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.


1992. Ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από τη Γιουγκοσλαβία. Το 63,35% όσων ψήφισαν , τάχθηκαν υπέρ. Οι Κροάτες επιτέθηκαν κατά των Σέρβων στο Μποσνιάσκι Μπροντ.Ο Βασίλης Λεβέντης ίδρυσε την «Ένωση Κεντρώων».Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, η Δημοκρατία της Αρμενίας, η Δημοκρατία του Καζακστάν, η Δημοκρατία της Κιργιζίας, η Δημοκρατία της Μολδαβίας, η Δημοκρατία του Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και η Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν έγιναν μέλη του ΟΗΕ ως ανεξάρτητα κράτη. Ξεκίνησαν στην Υπερδνειστερία ένοπλες συγκρούσεις.

1994. Η Σλοβακία αναγνώρισε τα Σκόπια.

1995. Άρχισε η διαδικασία εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Στην πρώτη ψηφοφορία όπου χρειάζονταν 200 ψήφοι , 181 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Κωστή Στεφανόπουλου και 108, υπέρ του Αθανάσιου Τσαλδάρη.


2000. Στο Λονδίνο ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ αφέθηκε ελεύθερος μετά από 503 ημέρες κατ’ οίκον περιορισμό.

2001.Οι Ταλιμπάν ανατίναξαν μνημεία βουδιστικού πολιτισμού

2003. Ο Ζακ Σιράκ άρχισε επίσημη επίσκεψη την Αλγερία

2006 .Η νέα κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Μίλοραντ Ντόντικ ανέλαβε τα καθήκοντά της.

2007 .Ο τελευταίος γύρος τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας στη Βιέννη για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου ολοκληρώθηκε ανεπιτυχώς. Οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν σε ούτε ένα σημείο της πρότασης των Ηνωμένων Εθνών.

2008. Στη Ρωσική Ομοσπονδία ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξελέγη διάδοχος του, Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας.Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεντζάντ επισκέφθηκε το Ιράκ. Ηταν ο πρώτος Ιρανός πρόεδρος που επισκέφθηκε τη Βαγδάτη  από το 1980, όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν ξεκίνησε  τον οκταετή πόλεμο εναντίον του Ιράν, ο οποίος στοίχισε τη ζωή περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

2014. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατήγγειλε ως μη νόμιμη την κυβέρνηση των πραξικοπηματιών και τον Γιάτσενιουκ, που έθεσαν την Ουκρανία σε πολεμικό συναγερμό. Η Ουάσιγκτον  απείλησε να απομονώσει οικονομικά τη Ρωσία μετά τη δήλωση του Πούτιν ότι έχει το δικαίωμα να εμπλέξει στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των Ρώσων πολιτών στην Ουκρανία. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατηγόρησε επίσης τον Πούτιν για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ ο Πούτιν απάντησε ότι οι Ρώσοι πολίτες και οι ρωσόφωνοι στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν απειλές και ότι τα μέτρα που έλαβε η Μόσχα ήταν απολύτως κατάλληλα, δεδομένης της «έκτακτης» κατάστασης, όπως την χαρακτήρισε.


2017. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσική αεροπορία , ανακατέλαβαν την Παλμύρα, εκτοπίζοντας το «Ισλαμικό Κράτος». Το «Παρατηρητήριο» του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι οι μαχητές αποσύρθηκαν, αλλά έχουν αφήσει πίσω τους πλήθος ναρκών, καθιστώντας έτσι προβληματική την ταχεία προέλαση των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

20 Νοεμβρίου 1973. Ο Μαρκεζίνης αποκατέστησε την Δικτατορία και δήλωσε 'οτι "Ο εχθρός, (που ηταν ante portas) ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ

  Η ψυχοπαθολογία  με την "έννομο τάξη" που δεν κινδύνευε από τους διαδηλωτές και τους συγκεντρωμένους  στο πολυτεχνείο αλλά από τ...