23/3/22

Η Πολωνία σπρώχνει για Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Η Βαρσοβία αποφάσισε να απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες και οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν στρατεύματα στα ανατολικά της Πολωνίας στα σύνορα με τη Λευκορωσία , την παραμονή μιας έκτακτης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. 
Τα μέλη της συμμαχίας θα συζητήσουν την πρωτοβουλία της Βαρσοβίας να στείλει Στρατό στο έδαφος της Ουκρανίας. 
Σε απάντηση, η Μόσχα ανέφερε ότι ένα τέτοιο βήμα θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
 Είναι η Βαρσοβία και η Ουάσιγκτον πραγματικά έτοιμες για μια τέτοια εξέλιξη;
Η Γερμανία αντιτάσσεται στην επιβολή από το ΝΑΤΟ ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, καθώς το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελέσει μέρος της σύγκρουσης . Αυτό δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Βουλή.  "Φυσικά, ακούω τις φωνές όσων απαιτούν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ή αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι, δεν θα υποκύπτουμε σε αυτό ", ανέφερε ο Σολτς.
Οι  Αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην Πολωνία συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Λευκορωσία , αυτό αποδεικνύεται από τα βίντεο που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο. 
Το βίντεο δείχνει πώς κινείται ο στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ κοντά στο πολωνικό συνοριακό σημείο διέλευσης "Μπορόβνικι" στην περιοχή Γκρόντνο  . Ομοίως, αμερικανικά στρατεύματα συγκεντρώνονται σε περιοχές των ουκρανοπολωνικών συνόρων. Νωρίτερα, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε:
 Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί κλιμάκωση στην Ουκρανία και δεν σκοπεύει να στείλει τα στρατεύματά της εκεί. 
Ο Λευκός Οίκος τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν αντισυμβατικά όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας. 
Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην Ουάσιγκτον, άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιες εάν θέλουν να στείλουν  στρατό στην Ουκρανία. 
 Μια ημέρα νωρίτερα, ο Πολωνός ηγέτης Αντρέι Ντούντα σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρέπει να θεωρηθεί απαλλαγμένη από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συμφωνία Ρωσίας-ΝΑΤΟ, ο οποίος υπεγράφη το 1997. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, η παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να πάψει να είναι προσωρινή και εκ περιτροπής, μεταμορφώνοντας σε μόνιμη. 
 Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος νόμος και δικαιοσύνη στην Πολωνία, Γιάροσλαβ Κατζίνσκι, πρότεινε την αποστολή ένοπλης ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.  Εάν η Βαρσοβία, με δική της πρωτοβουλία, εισαγάγει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε το σύμφωνο συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ δεν θα εφαρμοστεί σε αυτήν. 
Και πολλοί παίκτες που υποκινούν την Πολωνία στον πόλεμο μπορούν να επωφεληθούν από τις φιλοδοξίες της.
 Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας επεξεργάζεται την ιδέα της δημιουργίας ενός διεθνούς αποσπάσματος περίπου 10 χιλιάδων ανθρώπων. 
Τα καθήκοντά της θα περιλαμβάνουν τη ασφάλεια των ανθρωπιστικών διαδρόμων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω τους. 
 Ωστόσο, ο Ντούντα δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει αυτό το έργο μέχρι να συμφωνηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Ως εκ τούτου, ακόμη και πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, οι προτάσεις της Πολωνίας εστάλησαν στον Λευκό Οίκο, από τις αποφάσεις του οποίου θα εξαρτηθεί εκ των υστέρων η de facto τύχη αυτής της πρωτοβουλίας. 
Η σοβαρότητα της κατάστασης προστίθεται στο γεγονός ότι η Πολωνία αποφάσισε να απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες. 
Πρέπει να φύγουν από τη Δημοκρατία μέσα σε πέντε μέρες.
 Την ίδια στιγμή, η Πολωνία δεν έχει ακόμη ζητήσει την αποχώρηση του ίδιου του Ρώσου πρεσβευτή, Σεργκέι Αντρέεφ. 
Αργότερα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι ενέργειες της Πολωνίας δεν θα μείνουν αναπάντητες. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τη Δύση ενάντια στις πιέσεις προς τη Μόσχα και προειδοποίησε: η εμφάνιση ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος απειλεί άμεση σύγκρουση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
 "Αυτή θα είναι η πολύ άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών και νατοϊκών ενόπλων δυνάμεων, την οποία όλοι όχι μόνο ήθελαν να αποφύγουν, αλλά ανέφεραν ότι δεν πρέπει να λάβει χώρα επί της αρχής", ανέφερε ο διπλωμάτης. 
 "Η Βαρσοβία, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να οργανώσει προκλήσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Η Πολωνία έχει συγκεντρώσει εδώ και πολύ καιρό μια μεγάλη στρατιωτική ομάδα στο υπογάστριο της Λευκορωσίας – ακόμη και όταν κρύφτηκε πίσω από την προστασία από τους μετανάστες. 
Παρεμπιπτόντως, τώρα μπορεί και πάλι τεχνητά να δημιουργήσει μεταναστευτική κρίση προκειμένου να δημιουργήσει κλιμάκωση στα σύνορα ", εξήγησε ο Αλεξέι Τζερμάντ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Φιλοσοφίας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, με τέτοιες προκλήσεις, η Πολωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αποσύρουν μέρος των δυνάμεων της Λευκορωσίας από την ουκρανική κατεύθυνση. 
"Η Πολωνία ενδέχεται να προσπαθήσει να αφαιρέσει μέρος των δυτικών περιοχών της Ουκρανίας εάν λάβει άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και  χωρίς απόφαση του ΝΑΤΟ. 
Η Βαρσοβία θα λάβει επίσης μια τέτοια απόφαση εάν δει ότι η Ρωσία κινείται βαθιά στην Ουκρανία και το Κίεβο χάνει τον έλεγχο ολόκληρου του εδάφους της χώρας.
. Ωστόσο, η Δύση πρέπει να κατανοήσει ότι ο λευκορωσικός στρατός με πυραυλικά όπλα, ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων και άλλες μονάδες αποτελεί σοβαρό αποτρεπτικό όπλο, ανέφερε ο ειδικός. "Από την πλευρά μας, οι αρχές προσπαθούν να μην αυξήσουν το επίπεδο ανησυχίας, ώστε να μην παίξουν στο πεδίο του εχθρού, ο οποίος κλιμακώνει την κατάσταση μέσω Ουκρανικών και Δυτικών  πληροφοριών. 
Την ίδια στιγμή, ο Λουκασένκα επισημαίνει ξεκάθαρα: η Λευκορωσία δεν θα επιτρέψει στη Δύση να μαχαιρώσει τη Ρωσία πισώπλατα", Όσον αφορά τις  Ηνωμένες Πολιτείες, η μετακίνηση στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και την Ουκρανία είναι της φύσης της ψυχολογικής πίεσης. 
Έτσι, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν θα υποχωρήσει από τις θέσεις του και δεν θα επιτρέψει την εξάπλωση της ουκρανικής κρίσης στα κράτη της συμμαχίας, αναφέρει ο πολιτικός επιστήμονας  Μάλεκ Ντουντάκοφ.
 "Τώρα συζητείται ενεργά το ενδεχόμενο αποστολής κάποιων ειρηνευτικών δυνάμεων στα δυτικά της Ουκρανίας. Και κατανοούμε ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στην επερχόμενη σύνοδο στις Βρυξέλλες, καθώς επίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μπάιντεν στη Βαρσοβία", πρόσθεσε ο Ντουντάκοφ. "Δεν έχουμε δει ακόμα την επίσημη θέση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξακολουθεί να προσπαθεί να διατηρήσει την επίσημη ουδετερότητα του ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση. Ωστόσο, ενδέχεται να αλλάξει τη θέση του εάν πειστεί από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ανατολικής Ευρώπης", τόνισε ο αναλυτής. 
 Μια διαφορετική άποψη έχει ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Ντρομπνίτσκι. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αμερικανικός εξοπλισμός στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ είναι απαραίτητος για τη δημιουργία ενός υγειονομικού κορωνοϊού - "έτσι ώστε οι τρόποι με τους οποίους οι Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν προηγουμένως στην Ευρώπη, τώρα οι άνθρωποι με όπλα να μην περάσουν".
 "Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τα κινήματα σχετίζονται με την επερχόμενη επίσκεψη του Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
 Τώρα βλέπουμε μια άνευ προηγουμένου από τη δεκαετία του '90 αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι εξαιρετικά σοβαρή και δεν αποτελεί ακόμη μεγάλη απειλή. Η συμμαχία επιδεικνύει τη συνοχή της απέναντι στον "κίνδυνο από την ανατολή", τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας. Σύμφωνα με τον Ντρόμπνικι, η συγκέντρωση αμερικανικών στρατευμάτων στα ανατολικά της Πολωνίας είναι προσωρινή, καθώς οι δαπάνες αυτές δεν προβλέπονται από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
 Επιπλέον, ο πολιτικός επιστήμονας αμφέβαλε ότι οι ειρηνευτικές αποστολές με πρωτοβουλία της Πολωνίας θα εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας ή θα αρχίσουν να αποτελούν κίνδυνο για τη Λευκορωσία. 

4 σχόλια:

Ισρα-αλητης είπε...

ΠΟΙΑ Πολωνια μωρε;
Το ισραηλ και οι εβραιοι κρυβονται απο πισω.
ΠΟΤΕ θα το καταλαβετε;

Ανώνυμος είπε...

η Πολωνια πρέπει να διαλυθεί και να διαμοιραστεί διότι δημιουργεί παγκοσμίους πολέμουε, το ίδιο και το Ηνωμένο Βασίλειο και αι ΗΠΑ

Τα παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Δεν είμαστε τελικά τα μόνα χαϊβάνια....
Αν και προηγουμαστε κατά πολύ των Πολωνών....Για δεύτερη φορά στην ιστορία χρησιμοποιούνται ως χρήσιμοι ηλιθιοι.
Την πρώτη φορά απ τους Βρετανούς όταν άρχισαν να δημιουργούν δυσκολίες στους Γερμανούς που βρισκοντουσαν στα εδάφη τους ....μετά άρχισαν οι προπηλακισμοι....μετά οι δολοφονίες, μετά οι μαζικές δολοφονίες βιασμοι εμπρησμοί κλπ.και μετά....ήρθε η 1η Σεπτεμβρίου του 1939....
Βεβαίως οι γνώστες ξέρουν ότι οι Πολωνοί όπου συναντούσε τους Βρετανούς συμμάχους τους....γινόταν μακελειο!!!
Κατά την διάρκεια του Β Π.Π...
αυτά

Ισρα-αλητης είπε...

@ ανωνυμον Τετ Μαρ 23, 06:23:00 μ.μ.

Ο σωστος ορος ειναι: Ιουδαιοπισοκωλητο Βασιλειο και ΙουδαιοΗΠΑ.
Σε γενικοτερο ορο φυσικα συμπεριλαμβανετααι και η.....ΙουδαιοΕυρωπη ολοκληρη.

Αυτοι κρυβονται πισω απο καθε αντιδικια, πισω απο καθε πολεμο, οπως σημερα στην Ουκρανια.

Τολμανε ομως οι ελληνοφωνοι καναλαρχιδηδες να τους βγαλουν στη φορα;
Οι εβραιοι εχουν χαρτι και καλαμαρι τους κρυφους λογαριασμους των καναλαρχιδηδων με τα κλεμμενα απ τον Ελληνικο Λαο σε ξενες τραπεζες ολουθε στο κοσμο.
Θα τους βγαλουν στα μανταλακια σε μηδεν χρονο και θα τους κανουν στοχο για λυντσαρισμα.

Το ονομα ενος "Σαμπι" βρωμιαρη, που δεν μιλαει με ....αρνητες του "κωλοκαψαλισματος" δεν σου λεει τιποτα;

ΔΕΥΤΈΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1940. 57 ημέρα του Έλληνο-Ιταλικού Πολέμου

Ο Μεταξάς το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου  σημείωσε  στο ημερολόγιο του: Στην εφημερίδα "Τύπος" δημοσιεύτηκε η επιστολή ενός πατέρα π...