7/3/22

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τον κατάλογο των εχθρικών χωρών

  Η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα  διάταγμα με τον κατάλογο κρατών των οποίων οι εχθρικές ενέργειες στρέφονται εναντίον της Ρωσίας, των ρωσικών Εταιριών  και των πολιτών της. 

 Επικεφαλής του καταλόγου είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο με τα εδάφη του: Τζέρσεϊ, Ανγκουίλα, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γιβραλτάρ. 

Επίσης κατονομάζονται: Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Αλβανία, Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νορβηγία, Άγιος Μαρίνος, Βόρεια Μακεδονία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Μικρονησία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν. 

 Το έγγραφο αναφέρει ότι οι Ρώσοι πολίτες και εταιρείες μπορούν να πληρώνουν σε ρούβλια για υποχρεώσεις σε ξένο νόμισμα σε πιστωτές από τα εισηγμένα εχθρικά κράτη.

 Για το σκοπό αυτό, ο οφειλέτης ζητά από τη ρωσική τράπεζα να ανοίξει ειδικό λογαριασμό ρούβλι "C" στο όνομα ξένου πιστωτή, στον οποίο θα μεταφέρει πληρωμές σε ρούβλι ισοδύναμο με το επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας την ημέρα της πληρωμής. 

Το όριο είναι μέχρι 10 εκατομμύρια ρούβλια το μήνα. 

 Οι χώρες που αναφέρονται στον κατάλογο εισήγαγαν ή εντάχθηκαν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία. 

1 σχόλιο:

Γεώργιος Β.Μ. είπε...

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ!