16/5/14

Ουκρανία εξελίξεις

H Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ απέκτησε σήμερα πρωθυπουργό, τον πολιτικό αναλυτή Αλεξάντερ Μποροντάι, που είναι ρωσος υπήκοος. Πρόεδρος της Λιακής Συνέλευσης εκλέχτηκε χθες ο 45χρονος Ντένις Πουσίλιν, που έχει ουκρανική υπηκοότητα.
Το επόμενο «στρογγυλό τραπέζι» για την επίλυση της Ουκρανικής κρίσης θα γίνει αύριο στο Χάρκοβο και όχι στο Ντόνετσκ.
Η Ευρωπική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στις 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Τριμερής Συνάντηση Ρωσίας ,Ουκρανίας και του Επίτροπου Ενέργειας της ΕΕ.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει στην Ουκρανία έκπτωση για το φυσικό αέριο , αν πληρώνει το χρέος των 2.237 δις δολ. που συσσωρεύτηκε ως την 1η Απριλίου 2014.

ΚΙΕΒΟ 16 Μαΐου ( Xinhua ) – Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία δημοσίευσε το σύνταγμά της που αποτελείται από 11 κεφάλαια και 88 άρθρα , το οποίο προβλέπει ότι είναι οι επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας θα είναι η ρωσική και η ουκρανική. Το σύνταγμα , προβλέπει ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου θα είναι ο ανώτατος Αρχοντας και θα εκλέγεται από τη Βουλή. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ θα μπορούσε να ενταχθεί ως ομόσπονδο κράτος σε άλλη Ομοσπονδία με το ειδικό νομικό και πολιτικό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...