5/1/16

Η μελέτη του παρελθόντος

6 Ιανουαρίου 1939. Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Τζόζεφ Μπεκ επισκέπτεται το Βερολίνο και ο Καγκελάριος Χίτλερ του δήλωσε ότι η Γερμανία ζητά την πολική ενσωμάτωση του Ντάντσιχ στο Ράιχ και την κατασκευή αυτοκινητόδρομου μεγάλων ταχυτήτων διαμέσου της Πομερανίας. Το Ντάντσιχ θα παρέμενε συνδεδεμένο με την Πολωνία οικονομικά.
Παράλληλα, «η Γερμανία θα παρείχε στην Πολωνία εγγύηση των συνόρων της, με βάση την συνθήκη του 1934», για να επιτευχθεί « η τελική διευθέτηση όλων των επιμέρους ζητημάτων με βάση την κοινή λογική».
Στις 30 Ιανουαρίου 1939 ο Αδόλφος Χίτλερ στον λόγο του για την επέτειο ανάληψης της εξουσίας τόνισε ότι οι Πολωνοί καταπιέζουν τους γερμανικούς πληθυσμούς στην Ανατολική Πρωσία, την Άνω Σιλεσία και την Βάρτα που σύμφωνα με την Συνθήκη των Βερσαλλιών, είχαν περάσει στην κατοχή τους και είπε ότι "η Γερμανία διαμαρτύρεται έντονα γι' αυτό".
6 Ιανουαρίου 1941. Ο Πρόεδρος Ρούζβελτ στην ομιλία του στο Κογκρέσο περιγράφει το πολιτικό πλαίσιο της σύγχρονης λέει ότι «όλοι οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν 4 ελευθερίες. Την ελευθερία του λόγου και των θρησκευτικών πεποιθήσεων την ελευθερία από την ανάγκη, δηλαδή να έχουν ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο και την ελευθερία από τον φόβο». Ταυτόχρονα προτείνει το πρόγραμμα λίζινγκ όπλων και πυρομαχικών προς εκείνα τα έθνη που βρισκόντουσαν σε πόλεμο με επιτιθέμενα έθνη.
Η Ελλάδα που βρισκόταν σε πόλεμο και την οποία είχε επισκεφτεί στις 15 Ιανουαρίου, ο προσωπικός απεσταλμένος τού Ρούσβελτ, Ντόνοβαν, ουδέποτε επωφελήθηκε από το πρόγραμμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://i.imgur.com/PtE0w9w.jpg

BΓΗΚΕ ΠΑΛΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ !

ΒΓΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΤΙΒΙ !

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ !

ΜΑΘΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ !

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ !