2/1/16

Ο Πόλεμος των προβλέψεων

Ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αστάθεια στο Grekstan


Οι «Financial Times» προέβλεψαν ότι το 2016 η Δωροθέα θα τα βρει σκούρα μέσα στο κόμμα της καθώς η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία συνεχίζει να επιδεινώνεται επειδή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η χώρα δέχθηκε περίπου ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους «πρόσφυγες» και οι τοπικές κυβερνήσεις που πρέπει να τους «ενσωματώσουν» βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με τις αυξανόμενες αντιδράσεις των κατοίκων τους .
Η «κρίση», λένε, θα μεταφερθεί εντός της CDU, και στο τέλος τη νύφη θα την πληρώσει η Καγκελάριος Άνγκελα.
  Οι Financial Trimes λένε ακόμα ότι τα πράγματα με τις τιμές του πετρελαίου μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται, διότι οι οικονομικές δυσκολίες των παραγωγών σε όλο τον κόσμο τους έχουν αναγκάσει να ακυρώσουν τα σχέδια και τα προγράμματα γεωτρήσεων, μειώνοντας έτσι τη μελλοντική παροχή «μαύρου χρυσού». Οπότε αν η παγκόσμια οικονομία δεν μπει σε ύφεση, το 2016 θα είναι η χρονιά που οι τιμές του πετρελαίου θα επιστρέψουν σε βιώσιμα επίπεδα.

Η «γερμανική» «Die Welt», δεν ανησυχεί για τη Δωροθέα, αλλά για την αμερικανική οικονομία, που διέρχεται την όγδοη συνεχή χρονιά ανάπτυξης και βλέπει ότι το 2017 θα είναι χρονιά ύφεσης, και ότι τα σημάδια θα φανούν από την προεκλογική χρονιά του 2016. Η ευάλωτη αμερικανική οικονομία θα επηρεάσει επίσης την Ευρώπη. « Ο κύκλος της ανάπτυξης στην αμερικανική ιστορία έχει διαρκέσει το πολύ 9 χρόνια, οπότε μια νέα κυκλική ύφεση αναμένεται το 2017 το αργότερο»,λένε οι Γερμανοί, που τονίζουν ότι ο μέσος όρος του κύκλου οικονομικής ανάπτυξης διαρκεί πέντε χρόνια, και στη συνέχεια ακολουθεί η ύφεση. Στην ίδια γραμμή , ο ιουδαίος επενδυτής Marc Faber ισχυρίστηκε ότι η ύφεση στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει.
Η «Die Welt», τονίζει ότι η επερχόμενη οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη, όπου, εκτός από το πρόβλημα των προσφύγων και την απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα τουλάχιστον μία χώρα να βγει από την ΕΕ, ενώ αυξάνονται και οι πιθανότητες εξόδου της Φινλανδίας από τη ζώνη του ευρώ.

Ο Ρώσος αναλυτής Βλάντισλαβ Γκίνκα προέβλεψε ότι φέτος η Ρωσία θα ξεπεράσει τις χώρες της ΕΕ όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, και θα αποδειχθεί ότι οι χώρες που έχουν διατηρήσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική κυριαρχία τους, έχουν το πάνω χέρι. 
 « Το 2016 θα δείξει ότι οι χώρες οι οποίες ασκούν ανεξάρτητη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, ειδικότερα, τη Ρωσία, θα είναι σε καλύτερη θέση στο μέλλον σε σχέση με εκείνα τα κράτη που δεν το έκαναν», έγραψε ο Γκίνκα εξηγώντας ότι αναφέρεται στην Ουκρανία και στις χώρες της ΕΕ , των οποίων η οικονομική πολιτική, ελέγχεται από την Ουάσιγκτον, « και αυτό θα αποδειχτεί ότι έχει καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες αυτές», πρόσθεσε ο Ρώσος αναλυτής που τόνισε ότι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση είναι ακόμα παρούσα και ότι μια οικονομική κατάρρευση παρόμοια με εκείνη της Ελλάδας, μπορεί να αναμένεται σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, όπου τα προβλήματα δημόσιου χρέους διαπλέγονται με την ύφεση. «Τόσο αναπτυσσόμενες όσο και ανεπτυγμένες χώρες μπορεί να αντιμετωπίσουν οξύτατη οικονομική κρίση και το παράδειγμα της Ελλάδα θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας και της Ισπανίας», είπε ο Ρώσος αναλυτής.

Το διαβόητο ιουδαϊκό ίδρυμα Stratfor, που καθοδηγεί και τις αμερικανικές υπηρεσίες, στις προβλέψεις του για το 2016 σε ότι αφορά στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αναμένει πολιτική αστάθεια, αμελητέα ανάπτυξη, εκτόξευση της ανεργίας και κοινωνική αναταραχή, που ίσως προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης των Τσιπροκαημένων,

2 σχόλια:

heouston cωlling είπε...

ΑΦφφφφφφφφφφφφφφφΟΠΛΙΣΤΙΚΟΝ


Ο Μαλακαδωνις εκτοξευει στον αερα εορταστικη διαστημικη ... Πορδη βολιδα απο το κοσμοδρομιο της Ελληνων Διεγερσις !!!



δειτε την προετοιμασια απο το λεπτο 18'.54 ''

και την εκτοξευση στο 19'.20''





Η αναγγελια της επιτυχημενης εκτοξευσης απο τον εμφανως ανακουφισμενο developer manager της αδωνι γινεται στο 19'.47''




https://www.youtube.com/watch?v=5ZiGfzThPGU

heouston cωlling είπε...

ΑΦφφφφφφφφφφφφφφφΟΠΛΙΣΤΙΚΟΝ


Ο Μαλακαδωνις εκτοξευει στον αερα εορταστικη διαστημικη ... Πορδη βολιδα απο το κοσμοδρομιο της Ελληνων Διεγερσις !!!



δειτε την προετοιμασια απο το λεπτο 18'.54 ''

και την εκτοξευση στο 19'.20''





Η αναγγελια της επιτυχημενης εκτοξευσης απο τον εμφανως ανακουφισμενο developer manager αδωνι γινεται στο 19'.47''




https://www.youtube.com/watch?v=5ZiGfzThPGU

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...