19/3/15

ACHTUNG ACHTUNG ! Νέες Εγγυήσεις προς τους «δανειστές»

Στο άρθρο 24 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, διαβάζουμε : «Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ ΑΕ) που συνεστήθη με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779) κατ’ επίκληση του αρ. 14Β του ν. 3429/2005 (Α’ 314) απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ). »
Πρόκειται για τα τουριστικά και τα ολυμπιακά ακίνητα, τις παραλίες, τα σπήλαια κ.α. ουσιαστικά για ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας που ενώ ήταν εκτός ΤΑΙΠΕΔ τώρα μεταφέρεται σ' αυτό.
Ο συστατικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ ορίζει ότι αυτά που μεταβιβάζονται στο ταμείο δεν μπορούν να επιστρέψουν στο δημόσιο και ότι τα ποσά από την εκποίησή τους πηγαίνουν κατ' ευθείαν στο λογαριασμό των δανειστών.
Συνεπώς, χωρίς την κατάργηση του σχετικού συστατικού νόμου (3986/2011) του ΤΑΙΠΕΔ, η αθέμιτη κιόλας διάταξη της επόμενης παραγράφου (3) του άρθρου 24, σύμφωνα με την οποία τα έσοδα που θα προκύπτουν (από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ανεκτίμητης αξίας) θα αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, είναι ανυπόστατη (ή άκυρη) όπως και το καινούργιο ταμείο που υποτίθεται ότι κάπως, κάποτε θα συσταθεί.
Μέχρι να συμβούν όλα αυτά όμως, εάν θα συμβούν ποτέ βέβαια, υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών και ενεργοποίησης επομένως του δικαιώματος αναγκαστικής εκτέλεσης των απαιτήσεων των δανειστών μέσω κατάσχεσης όλης της δημόσιας περιουσίας που συγκεντρώθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και με έμμεσους τρόπους μπορεί να αυξηθεί, δηλαδή του 60% της ελληνικής επικράτειας , των υποδομών κλπ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


http://kourdistoportocali.com/post/42251/diaggelma


""Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωπαική ένωση η οποία θα ακολουθήσει μια έξοδο από το ευρώ θεωρείται από τον Καραμανλή ένα σενάριο που ισοδυναμεί με διαμελισμό και αφανισμό του ελληνικού κράτους. ""


AMΕΣΩΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΒΡΟΠΑΙΚΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΚΤΟΧΑΛΑΡΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ



ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΡΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΥΡΑΝΝΟ !


ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΟΛΟΓΙ ΤΟΥ ΛΑΟΜΙΣΗΤΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ!


Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Χατζάρας αναρτά τέτοιες ειδήσεις.

Κωνσταντίνος
Κομνηνός