30/3/15

Θέλουν να κλείσουν ξανά στη φυλακή τον Σέσελι

Το Εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης ζήτησε, την επείγουσα ακύρωση της απόφασης των δικαστών για την προσωρινή απελευθέρωση του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του , μετά από 12 χρόνια προφυλάκισης, και αποφάσισε να δοθεί διαταγή στον Σέσελι να επιστρέψει στη μονάδα προφυλάκισης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, στο Σχάιβενίγκεν. Ο κ. Σέσελι, δήλωσε πως δεν πρόκειται να γυρίσει με τη θέληση του πίσω στη φυλακή και κάλεσε την αστυνομία να τον συλλάβει, ενώ τόνισε ότι στην Ολλανδία απειλούνται όλα τα δικαιώματά του, και ότι θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει την απόφαση του Εφετείου του Δικαστηρίου της Χάγης.
  Ο Σέρβος πρωθυπουργός κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς  είπε ότι η Κυβέρνηση της Σερβίας πρόκειται να εκφράσει τη θέση της κατά τις αμέσως επόμενες μέρες.
Το ίδιο είπε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς που υπογράμμισε ότι η Σερβία δεν ενημερώθηκε, με επίσημο έγγραφο από τη Χάγη, για την επιστροφή του Σέσελι πίσω στη Χάγη, και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, απειλεί τη σταθερότητα και της Σερβίας και της περιοχής». .

Δεν υπάρχουν σχόλια: