28/3/15

Διαπραγματεύσεις

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες το «Brussels Group» με τη συμμετοχή του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργου Χουλιαράκη, του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκου Θεοχαράκη και της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών Έλενας Παναρίτη.
Οι  διαρροές από ευρωπαϊκές πηγές συγκλίνουν στο ότι οι λογιστες δείχνουν  δυσφορία για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και η Μπουντεσνπάνγκ τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις μέσω Spiegel που ανεβάζει στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας , ενώ φιλοξενεί και ανώνυμες δηλώσεις «λογιστών», σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν θα έχει φέτος πρωκτογενές πλεόνασμα.
Οι «κύκλοι» των Βρυξελών λένε οτι η εκταμίευση χρημάτων προς την χώρα μας, και θα μετατεθεί για μετά το Πάσχα των Καθολικών.
Την ίδια ώρα ο ΑLEXIS απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων υφεσιακών μέτρων , τονίζοντας ότι στόχος είναι η ρήξη με τη διαπλοκή και η λύση με την Ευρώπη.
Ο Δραγασάκης είπε ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μαρδας είπε στους Financial Times πως, «ό,τι χρειάζεται να πληρωθεί», (μισθοί, συντάξεις και επιδόματα του ΙΚΑ), «θα πληρωθούν στην ώρα τους και ο Λαφαζάνη που πιστεύει στην πολιτική αναγκαιότητα της σύγκρουσης με τη Γερμανική Ευρώπη, πηγαίνει στην Μόσχα έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, και θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς και με εκπροσώπους της Ρώσικης Δούμας και ‘άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μιά συνέντευξη του Σπύρου Χατζάρα στον Γιάννη Ζωγράφο με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου για την Τελετουργική Δολοφονία του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

1)  Ερώτηση:  Κύριε Χατζάρα, αγαπητέ Σπύρο, αν και είναι δύσκολο να πάρεις συνέντευξη από έναν πολύπειρο δημοσιογράφο, θα το επιχειρήσ...