15/3/15

Προίκα στην Παιδεία και όχι στη Σοφία

Ρε Ραχόι , 60 εκ Ευρώ ήταν η Προίκα της Σοφίας. Φέρε τα  πίσω!
Ο «θείος» Καραμανλής προίκισε τη Σοφία από το δημόσιο προϋπολογισμό με
30.000 χρυσές λίρες , (9 εκατομμύρια δρχ ) και δαπάνησε αλλά 2,5 εκ για τις δαπάνες του γάμου που έγινε στις 15 Μαΐου 1962. Το νομοσχέδιο για την προίκα της Σοφίας ψηφίστηκε σαν σήμερα 15 Μαρτίου του 1962.
Το είχε καταθέσει στις 19 Φεβρουαρίου, ο τότε υπουργός Οικονομικών Σπυρίδων Θεοτόκης.
Η προίκα από τον προϋπολογισμό απαλλασσόταν από κάθε φορολογία και μπορούσε να μετατραπεί σε συνάλλαγμα...
Στην εισηγητική του έκθεση ο Θεοτόκης επικαλείτο, « το μακροχρόνιον και αδιαλειπτον έθιμον» της Προίκας και έλεγε ότι: «η συμβολή του ελληνικού λαού εις την αποκατάστασιν της βασιλόπαιδος Σοφίας, πρωτίστως προβάλλεται ως ηθική και έμπρακτος συμμετοχή αυτού εις το ευτυχές γεγονός...».
Η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα ανέφερε ότι το πραγματικό ύψος της προίκας ήταν από 100.000 ως 200.000 χρυσές λίρες που βγήκαν από τα ταμεία του κράτους.
Σε σημερινά λεφτά ή προίκα των 30.000 λιρών θα ήταν περίπου 9 εκ ευρώ και τα «γαμησιάτικα» που χρεώθηκε ο λεβεντομαλάκας φορολογούμενος θα ήταν κάπου στα 3.000.000.Οι 200.000 λίρες θα ήταν 60 εκ, ευρώ.  
Θα μου πεις σιγά τα αυγά. Τι είναι 60 εκ. ευρώ την σήμερον ημέρα.
Τότε, η ΕΔΑ και οι συνοδοιπόροι φώναζαν το σύνθημα «ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ».
Η Ένωση Κέντρου, φοβούμενη διαρροές έφυγε από την αίθουσα. Η ΕΔΑ κατεψήφισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...